Održan treći Regionalni forum obiteljskog smještaja za regiju Lika-Karlovac

ŽK Otočac
3. Regionalni forum obiteljskog smještaja za regiju Lika-Karlovac
Vrijeme održavanja: 07.04.2017.   /   Rok prijave: 06.04.2017.
Sekcija Zajednice obiteljskog smještaja za regiju Lika-Karlovac, koja djeluje pri HGK – Županijskoj komori Otočac, u suradnji s Turističkom zajednicom Ličko-senjske županije, organizirala je 7. travnja u hotelu Luna u Jakišnici treći Regionalni forum obiteljskog smještaja za Ličko-senjsku i Karlovačku županiju.

Predsjednik Sekcije Zajednice obiteljskog smještaja za regiju Lika-Karlovac Zvonko Vrtodušić otvorio je Forum i odmah se krenulo s poprilično sadržajnim programom, koji je bio podijeljen u tri bloka. Forum je započeo u 11, a završio u 16sati i 30 minuta.

Na Forum su se odazvali zainteresirani iznajmljivači iz obiju županija, od Karlovca, Rakovice, Slunja, Plitvica, Senja, Karlobaga, Otočca, Gospića i, naravno, samih Novaljaca, ali i predstavnici putničkih agencija i sustava turističkih zajednica iz županija.

Moglo se mnogo toga čuti, priupitati i zatražiti dodatna razjašnjenja kojekakvih nedoumica ili različitih tumačenja kada je u pitanju obiteljski smještaj i inspekcije, odnosno carina. Tako je o turističkim inspekcijama govorio turistički inspektor Toni Borović, o djelovanju carine predstojnik Carinskog ureda Gospić Silvano Cvitanović, o novinama u zakonskoj regulativi kod razvrstavanja i kategorizacije objekata voditeljica Službe za gospodarstvo u uredu državne uprave u Ličko-senjskoj županiji Marijana Lulić, a o nacionalnom sustavu za prijavu i odjavu gostiju – eVisitor govorila je Martina Rendić, administrativno-financijski službenik u Turističkoj zajednici Grada Supetra.

Nakon završetka prvoga bloka izlaganja, koji je bio posvećen zakonodavnom okviru, uslijedio je drugi. O aktualnim izazovima obiteljskog smještaja u Ličko-senjskoj županiji govorio je direktor Turističke zajednice Ličko-senjske županije Ivan Radošević, predsjednik Zajednice obiteljskog turizma pri HGK Nedo Pinezić iznio je dosadašnja iskustva u brandiranju obiteljskog smještaja, predsjednik udruge Via Dinarica Alan Čaplar predstavio je projekt Via Dinarica, svjetski poznatu mega-šetnicu kao put za održivi razvoj, direktor IT razvoja u tvrtci Real Experience d. o. o. Pio Trdić govorio je o Hrvatskoj za sva godišnja doba i uslugama koje nude privatnim iznajmljivačima, da bi ovaj blok zanimljivom prezentacijom završio Denis Lončar s Gackom 365, odnosno svojim iskustvima i viđenjima korištenja turističkih potencijala Gacke i Velebita.

Ni treći blok nije bio ništa manje zanimljiv; bio je posvećen potpori koja može biti od itekakve koristi u obiteljskom smještaju. Voditeljica ključnih kupaca tvrtke Bijeli svijet d. o .o. Iva Šuntić predstavila je profesionalne uređaje za brže pranje i sušenje rublja, fotograf foto-kluba Otočac Milan Krznarić prezentirao je važnost kvalitetne fotografije u turizmu, točnije odnos amaterske i profesionalne fotografije u promidžbi turističke ponude, direktor vrtnog centra Eurogarden Ivan Milin upoznao je sudionike s mogućnostima uređenja okućnica za svako podneblje, a zaključio ga je Ivor Novak iz tvrtke Philips Lighting d. o. o. govoreći o inovativnim sustavima rasvjete u turizmu i ugostiteljstvu.

Pored ovih izlaganja, iznajmljivači su imali priliku obaviti poslovne razgovore i s onim sudionicima koji nisu bili u programu prezentacija, ali su sudjelovali na svojim štandovima na Forumu, poput Fine, koja je predstavila usluge e-porezna za privatne iznajmljivače te Prilika Like j. d. o. o. koja je ponudila usluge u vezi s društvenim mrežama.

Cijeli Forum okončan je završnom riječju Nede Pinezića.

Prezentacije održane na Forumu možete pronaći u pratećim dokumentima na ovoj stranici.

Kontakti

  • Županijska komora Otočac Adresa: K. Zvonimira 16 53220 Otočac Email: hgkot@hgk.hr Tel: +385 53 771 001 Tel 1: +385 53 773 307 Fax: +385 53 771 130 predsjednik: Joso Brajković direktor: Milan Kranjčević
  • Irena Banić Viši stručni suradnik Tel: +385 53 773 307 Email: ibanic@hgk.hr