Vrijeme održavanja: 06.12.2018.

Objavljeno: 26. 03. 2018. , Ažurirano: 10. 07. 2020.

Svrha je konferencije na jednostavan i prihvatljiv način upozoriti šire poslovne i društvene krugove na osobitosti poduzetništva žena i menadžmenta, istaknuti posebnosti, ograničenja i mogućnosti poboljšanja položaja poslovnih žena te potaknuti i pridonijeti pronalaženju poticajnih i djelotvornih rješenja.

Ciljevi projekta su:

  • Progovoriti u javnosti o ženama u poduzetništvu bez obzira na vjersku, nacionalnu i etničku pripadnost, istaknuti njihovu brojnost i uspjehe u Ličko-senjskoj županiji, Hrvatskoj i susjednim zemljama.
  • Ohrabriti postojeće i potencijalne poduzetnice na nove poduzetničke projekte te im pomoći u međusobnom umrežavanju radi razmijene znanja i iskustva.
  • Ojačati promociju ženskog poduzetništva zajedničkim naporima javnog i privatnog sektora te izgradnju i jačanje nacionalnih i regionalnih mreža i udruženja žena poduzetnica.
  • U konačnici potaknuti samozapošljavanje žena.

Specifični je cilj poticati žene na veće korištenje Vladinih programa podrške poduzetničkih aktivnosti za pokretanje poslovnih pothvata i razvoj postojećih poslovnih pothvata te međunarodno povezivanje poduzetnica.

Dosad su u Otočcu održane tri međunarodne konferencije "Žene i točka", a važnost ovog projekta prepoznalo je i Ministarstvo gospodarstva, poduzetništva i obrta te je 2. Međunarodna konferencija o ženama u poduzetništvu održana pod njegovim pokroviteljstvom. O značaju konferencije govori i priznanje Veleposlanstva Finske u Zagrebu koje joj je dodijelilo priznanje u sklopu projekta 100 djela za ravnopravnost spolova. Kako je bilo na prethodnim konferencijama pogledajte u prilogu Privrednog vjesnika, riječkoj Panorami na HTV-u, osvrtu jedne od naših gošći i medijskim objavama Lika Club-a, Women in Adria.

4. Međunarodna konferencija o ženama u poduzetništvu "Žene i točka" održat će se 6. prosinca u Hotelu Zvonimir u Otočcu. Sve novosti i obavijesti možete pratiti na web-stranicama ŽK Otočac te na Facebook stranici Adventa u Otočcu kao krovnog brenda događanja organiziranih u Otočcu u prosincu svake godine.