Vrijeme održavanja: 21.12.2019. - 22.12.2019.

POZIV IZLAGAČIMA

Objavljeno: 29. 10. 2019. , Ažurirano: 30. 10. 2019.

Trinaesti po redu, međunarodni Božićni sajam u okviru manifestacije „Advent u Otočcu“  održat će se dana 21. i 22. prosinca 2019. (subota i nedjelja) u Gradskoj školskoj sportskoj dvorani, ul. Ćirila i Metoda 5.

Organizator sajma je Turistička zajednica Grada Otočca, uz supokroviteljstvo Hrvatske gospodarske komore – Županijske komore Otočac i Grada Otočca.

To je mjesto na kojemu u predblagdanskom okruženju želimo okupiti sve naše poslovne partnere, poduzetnike, institucije, udruge i pojedince s kojima uspješno surađujemo tijekom godine, te zajednički našim sugrađanima omogućiti zanimljivo druženje, uz božićne pjesme i u veselom blagdanskom raspoloženju ponuditi im božićni program darova, ukrasa i sl. proizvoda vlastite proizvodnje iz svih krajeva Hrvatske.

Svrha ove dvodnevne manifestacije je doprinos oživljavanju i očuvanju bogate zanatske i trgovačke tradicije vezane uz Grad Otočac i Gacku. Naime, ispravom od 13. rujna 1746. g, carica Marija Terezija, osobno je odobrila održavanje sajma u Otočcu, iz zahvalnosti Otočanima na pomoći koju su joj pružili u ratu za austrijsko nasljedstvo, te u tri rata protiv pruskog kralja Fridricha II. Održavanjem ovakvih sajamskih manifestacija, na svojevrstan način oživljava se dio otočke povijesti.

Cilj nam je skrenuti pozornost i senzibilizirati javnost na vrijednost sačuvanih znanja i vještina u tradiciji i rukotvorstvu u Hrvatskoj općenito; približiti široj zajednici raznolikost proizvoda hrvatskih proizvođača; poticati građane na aktivnije uključivanje u očuvanje vrijednosti vlastite proizvodnje; te na kraju kalendarske godine,  stvoriti još jednu priliku postojećim proizvođačima, tvrtkama, obrtnicima i udrugama da prikažu svoj rad, međusobno se bolje upoznaju, razmjene iskustva i ideje te planiraju buduće zajedničke aktivnosti na dobrobit zajednice.

Ukoliko ste zainteresirani za izlaganje i prodaju na Božićnom sajmu, ljubazno molimo da izvršite online prijavu. Prijave se zaprimaju do popune raspoloživih izlagačkih mjesta, a najkasnije do 15. prosinca 2019. godine. Za sudjelovanje na Božićnom sajmu kotizacija iznosi 200,00 kn, a tvrtke članice Hrvatske gospodarske komore i dobrovoljne članice HGK oslobođene su plaćanja kotizacije. Poziv, uvjete izlaganja, podatke za uplatu kotizacije te ostale informacije vezano za nastup na sajmu možete pronaći u pratećim dokumentima.

Dobrodošli na Advent u Otočac!