Vrijeme održavanja: 06.07.2021.

Objavljeno: 06. 07. 2021. , Ažurirano: 07. 07. 2021.

U HGK – Županijskoj komori Osijek proglašeni su 6. srpnja rezultati 21. ocjenjivanja kakvoće kulena/kulina, koje HGK Županijska komora Osijek organizira u suradnji s Prehrambeno-tehnološkim fakultetom Osijek.

Kao i na 20. ocjenjivanjušampion 21. ocjenjivanja je OPG Barić iz Narda, a vicešampion Kulen Novosel iz Gata.

Na ovogodišnjem ocjenjivanju delikatese Slavonije, Baranje i Srijema sudjelovalo je 16 registriranih proizvođača s 24 uzorka kulena/kulina. Izuzetno visoku kvalitetu kulena dostavljenog na ocjenjivanje dokazuju i rezultati. Od 24 uzorka – deset je njih zaslužilo zlatne medalje, 12 srebrne, a samo dva uzorka dobila su brončanu medalju. Zlatne medalje najboljim proizvođačima kulena na svečanosti je uručio Zoran Kovačević, predsjednik ŽK Osijek, dok je srebrne i brončane medalje uručila Lidija Jakobek Barron, prodekanica za razvojno-stručni rad Prehrambeno-tehnmološkog fakulteta Osijek.

Organoleptičko ocjenjivanje uzoraka kulena održano je 15. lipnja u ŽK Osijek. Peteročlani ocjenjivački panel činili su: predsjednik ocjenjivačkog suda Goran Kušec s Fakulteta agrobiotehničkih znanosti Osijek, Krešimir Mastanjević s Prehrambeno-tehnološkog fakulteta Osijek, Krunoslav Mužević, veterinar, Miroslav Milas, proizvođač kulena, te Damir Josić, glavni kuhar Restorana Vinarija Josić.

Ovdje se nalazi Katalog 21. ocjenjivanja kakvoće kulena/kulina.