Vrijeme održavanja: 29.06.2016.

Ocjenjivanje kulena

Objavljeno: 20. 06. 2016. , Ažurirano: 13. 05. 2021.

Ciljevi projekta:
- Promocija tradicionalne autohtone proizvodnje
- Profiliranje proizvođača autohtonih proizvoda vrhunske kvalitete
- Oznaka izvornosti za slavonski kulen

Hrvatska gospodarska komora Županijska komora Osijek u suradnji s Prehrambeno – tehnološkim fakultetom iz Osijeka tradicionalno već niz godina organiziraju ocjenjivanje kakvoće kulena u Osijeku. Medijski pokrovitelj ovog događanja je časopis AGROGLAS - dvotjednik za poljoprivredu, proizvodnju hrane, selo i ljubitelje životinja.

20. ocjenjivanja kakvoće kulena održano je 19. lipnja 2020. godine u ŽK Osijek. Ove su se godine prvi put na natjecanje mogli prijaviti isključivo proizvođači kulena upisani u Upisnik odobrenih objekata u poslovanju s hranom životinjskog podrijetla i/ili upisani u Upisnik registriranih objekata u poslovanju s hranom životinjskog podrijetla, odnosno proizvođači koji sa svojim kulenom mogu legalno izaći na tržište. Ocijenjeno je 25 uzoraka kulena, koliko ih je pristiglo na ocjenjivanje.

Proglašenje rezultata i dodjela priznanja proizvođačima kulena za rezultate postignute na 20. ocjenjivanju održano je 3. srpnja u HKG - Županijskoj komori Osijek. Šampion 20. ocjenjivanja kulena je Zvonko Barić - OPG Barić iz Narda, a vicešampion je Slađan Novosel iz Gata. 

Ovdje možete naći Katalog 20. ocjenjivanja kakvoće kulena/kulina.