Vrijeme održavanja: 04.03.2020.

Objavljeno: 06. 03. 2020. , Ažurirano: 06. 03. 2020.

Mobilni tim HGK Županijske komore Osijek, Kornela Miling, Ines Balog i Igor Mikulić, posjetio je 4. ožujka osječku tvrtku Mikica Os d.o.o.

Tvrtku su osnovali Mirjana Matić i Željko Tomić krajem 2014. godine, pri čemu je Mirjana iskoristila poticaj za samozapošljavanje. Mikica Os bavi se proizvodnjom meda i drugih pčelinjih proizvoda te jakih alkoholnih pića kojima je baza med u vlastitoj maloj destileriji.

Za svoje je proizvode, različite sorte meda te medne rakije i likere, Mikica Os dobila brojne nagrade, posebice na ocjenjivanjima koja organizira HGK ŽK Osijek u sklopu manifestacije Dani meda u Hrvatskoj.

Mikica Os ima i dvije prodavaonice, u Osijeku i Splitu, u kojima prodaje med, suvenire i pića.

Predstavnici tvrtke pokazali su zanimanje za stjecanje znakova kvalitete HGK, pa im je Kornela Miling pojasnila postupak za besplatno stjecanje znakova Hrvatska kvaliteta i Izvorno hrvatsko. Predstavila im je i Digitalnu komoru, informacijsko-komunikacijsku platformu HGK za e-usluge te ih pozvala da se registriraju kako bi mogli koristiti niz usluga koje se pružaju članicama.

Mogućnosti izlaganja na sajmovima u organizaciji HGK u zemlji i inozemstvu te sufinanciranju dijela troškova predstavila je Ines Balog. Upoznala ih je i s programom provedbe komorskog projekta Kupujmo hrvatsko u 2020. godini i s koristima za tvrtke koje taj projekt nudi.

Igor Mikulić pozvao je Tomića i Mirjanu Matić da i dalje šalju svoje proizvode na nacionalno ocjenjivanje kvalitete sortnih vrsta meda, ocjenjivanje kvalitete pića od meda i na bazi meda te na ocjenjivanje pakovina meda i pića, koje organizira ŽK Osijek.