Izvor: Pixabay

Edukacija o franšiznom modelu poslovanja u ŽK Osijek


Objavljeno: 26. 05. 2021. , Ažurirano: 02. 06. 2021.


Pozivamo vas na edukaciju o franšiznom modelu poslovanja koja će se održati UŽIVO u ponedjeljak, 7. lipnja, u 10 sati, u HGK – Županijskoj komori Osijek, na adresi Europske avenije 13. Edukacija se održava u suradnji sa Zajednicom franšiznog poslovanja HGK.

Franšizni način poslovanja jedan je od najsigurnijih oblika poduzetničkog ulaganja uhodanim poslovnim sustavom i na tržištu uspijeva većina primatelja franšize. Financijsko praćenje tih ulaganja relativno je siguran plasman kreditnih sredstava s izglednim povratom u planiranom razdoblju.

Edukacija je namijenjena poduzetnicima s područja Osiječko-baranjske županije koji posluju po principu franšiznog modela poslovanja (kao davatelji ili primatelji franšize) u različitim granama gospodarstva (trgovina, posredovanje u prometu nekretninama, marketing, turizam, proizvodnja, uslužne djelatnosti i ostali), poduzetnicima početnicima, poduzetnicima koji svoje poslovanje žele proširiti kroz franšizni model poslovanja te osobama koje se žele samozaposliti kupnjom franšize.

Edukacija je također namijenjena i odvjetnicima koji rade na franšiznim ugovorima te financijskim institucijama kako bi se boljim razumijevanjem ovog poslovnog modela osigurali uvjeti za povoljnije kreditne linije za franšizno poslovanje te poslovnim savjetnicima i predstavnicima potpornih institucija koji rade s poduzetnicima – potencijalnim davateljima ili primateljima franšize u cilju njihovog uspješnijeg nastupa na tržištu.

Glavne teme edukacije usmjerene su na:

  • Informiranje o radu i ciljevima Zajednice franšiznog poslovanja HGK,
  • Edukaciju o mogućnostima kreiranja vlastite franšize,
  • Edukaciju o načinu i mogućnostima kupnje franšize,
  • Informiranje o poticajnim mjerama HZZ-a za samozapošljavanje prilikom kupnje franšize,
  • Informiranje o pozitivnim poslovnim iskustvima poduzetnika koji posluju po franšiznom modelu poslovanja.

Edukacija je besplatna ali se potrebno prijaviti online obrascem u nastavku ovog teksta. Zainteresirani polaznici edukacije koji ne dolaze na edukaciju uime tvrtke u prijavnici popunjavaju svoje osobne podatke, a u obavezna polja za naziv i OIB tvrtke/institucije mogu upisati niz brojeva, primjerice: 12345678910. Rok za prijavu je 6. lipnja.

U pratećim dokumentima nalazi se detaljan program edukacije.

Program

Vrijeme Aktivnost
07.06.2021
10:00 - 10:05 Uvodno o edukaciji
10:05 - 10:20 Zajednica Franšiznog poslovanja HGK
10:20 - 10:40 Kako kreirati vlastitu franšizu
10:40 - 11:00 Kako kupiti franšizu
11:00 - 11:20 Mjere za samozapošljavanje u području franšiza
11:20 - 13:00 Primjeri dobre prakse
13:00 - 13:30 Dvije franšize iz Slovenije koje traže partnere u RH