Vrijeme održavanja: 08.05.2017.

Objavljeno: 05. 05. 2017. , Ažurirano: 09. 05. 2017.

Poznato je da na tržištu vlada velika konkurencija u plasmanu prehrambenih proizvoda. U toj borbi za konkurentnost sve više se cijene autohtoni proizvodi, odnosno proizvodi čije posebne osobine proizlaze iz vrijednosti njihovih sastojaka, načina proizvodnje i prerade te podneblja iz kojega dolaze. Njihova zaštita jamči kvalitetu, omogućuje stvaranje identiteta i prepoznatljivosti, višu cjenovnu kategoriju te zaštitu od oponašanja ili zlouporabe neovlaštenih korisnika.

Kako bi raspravili o važnosti zaštite autohtonih proizvoda te predstavili mogućnosti i obveze zaštite autohtonih poljoprivrednih i prehrambenih proizvoda sa zemljopisnim oznakama, organiziramo radionicu koja će se održati u ponedjeljak, 8. svibnja, u 11 sati u ŽK Krapina, na adresi Trg Ljudevita Gaja 5 u Krapini.

Teme radionice su:

  1. zaštita autohtonih proizvoda u praksi – pomoćnica ministra poljoprivrede Jelena Đugum i

  2. uloga Savjetodavne službe u postupcima pripreme za zaštitu autohtonih poljoprivrednih proizvoda   ravnatelj Savjetodavne službe Zdravko Tušek.

Radionica je namijenjena poljoprivrednim i prehrambenim proizvođačima, ugostiteljima te drugim zainteresiranim, potencijalnim korisnicima znakova.