Vrijeme održavanja: 10.02.2020.

Objavljeno: 11. 02. 2020. , Ažurirano: 12. 02. 2020.

U Županijskoj komori Krapina je 10. veljače održan za članice besplatan seminar  o sastavljanju financijskih izvještaja i prijava poreza na dobit za 2019. godinu, o čemu je prisutne informirao ovlašteni porezni savjetnik doc.dr.sc. Ivan Čevizović iz Hrvatske komore poreznih savjetnika. Seminar je organiziran s ciljem pružanja pomoći članicama u prevladavanju nedoumica u primjeni poreznih propisa. Prisustvovalo mu je 30-tak predstavnika krapinsko-zagorskih tvrtki koji su izrazili zadovoljstvo dobivenim informacijama i želju da se takvi seminari organiziraju više puta godišnje.

U prvom dijelu seminara o sastavljanju financijskih izvještaja bilo je riječi o novim standardima i zakonskim propisima, mjerenju dugotrajne nematerijalne i materijalne imovine, mjerenju potraživanja i obveza i sl.

KRAPINA_Sastavljanje financijskih izvještaja za 2019-2.jpg
Sudionici seminara o sastavljanju financijskih izvještaja; Izvor: HGK.


Izlaganje o prijavi poreza na dobit je obuhvaćalo uvećanje i umanjenje stavki, otpis i vrijednosno usklađenje potraživanja, inozemna kontrolirana društva, ograničenje priznavanja kamata, transferne cijene i dr.

Sudionici su mogli na kraju seminara sudjelovati u raspravi i postavljati pitanja o navedenim temama.