Vrijeme održavanja: 11.09.2020.

Zaštitom proizvoda do obogaćivanja gastro ponude

Objavljeno: 10. 09. 2020. , Ažurirano: 10. 09. 2020.

HGK – Županijska komora Pula i Hrvatska udruga poslovnih žena Krug – Ogranak Istra, u suradnji sa Županijskom komorom Krapina, organiziraju promociju Pazinskog cukerančića u Krapini za vrijeme održavanja gospodarskog sajma Zagorski gospodarski zbor i manifestacije Tjedan kajkavske kulture.

Aktivnosti koje su se provodile u sklopu postupka zaštite Pazinskog cukerančića, te kako je ovaj proizvod postao gastro prilika za poseban doživljaj unutrašnjosti Istre kao i turističke mogućnosti središnje Istre, glavne su teme okruglog stola koji će se održati u petak, 11. rujna, u 14 sati u ŽK Krapina (Trg Lj. Gaja 5)

Uz predstavnike HGK – ŽK Pula i Grada Pazina, na događanju sudjeluju i predstavnici Turističke zajednice Središnje Istre, LAG-a Središnja Istra, Agroturizma Ograde i obrta Antica, koji će razmijeniti iskustva s drugim nositeljima zaštićenih proizvoda iz Krapinsko-zagorske županije (zagorski mlinci, štruklji i dr) te predstavnicima turističke zajednice.

Umijeće pripreme Pazinskog cukerančića zaštićeno je i kao takvo uvršteno na listu nematerijalnih kulturnih dobara Republike Hrvatske.