Vrijeme održavanja: 06.11.2019.

Objavljeno: 11. 11. 2019. , Ažurirano: 11. 11. 2019.

U organizaciji Županijske komore Krapina u Krapini je 6. studenoga održan 2. Forum obiteljskog smještaja Krapinsko-zagorske županije.

Forum je bio prilika za okupljanje i umrežavanje vlasnika pružatelja ugostiteljskih usluga u sobama, apartmanima, kućama za odmor te pansionima i seoskim domaćinstvima.

Danas na tržište iznajmljivanja apartmana ulaze osobe različitih životnih dobi i obrazovanja te je jasno da se svi u tome ne snalaze podjednako, istaknula je Marijeta Matijaš u ime tvrtke za pružanje intelektualnih usluga Kreacija j.d.o.o. Činjenica je da se brojni iznajmljivači susreću s problemima, a oni se često temelje na lošoj komunikaciji.

KRAPINA_2-FOS-4.jpgSudionici 2.FOS-a; Izvor: HGK

 

Ravnateljica učilišta Profokus Branka Vučetić Atletić upozorila je na najčešće pogreške pri uređenju prostora te dala savjet kako ih izbjeći. Također, sa svojim je suradnicima otkrila trikove kako najkvalitetnije slikati prostor i pokazati prednosti.

KRAPINA_2-FOS-2.jpgPredavači 2. FOS-a; Izvor: HGK

 

Ovlašteni porezni savjetnik Ivan Čevizović govorio je o poreznim obavezama pružatelja smještaja u domaćinstvu.


KRAPINA_2-FOS-3.jpgBranka Vučetić Atletić; Izvor: HGK

 

U turizmu se prodaju doživljaji, posebni osjećaji, iskustvo, a bez inovacija i kreativnih ljudi to je nemoguće ostvariti. Taj jedinstveni doživljaj i iskustvo može se dobiti upravo u objektima izvornoga obiteljskog smještaja gdje domaćin srdačno dočeka, ali i isprati gosta, gdje gost dobije sve potrebne informacije, preporuke za aktivnosti tijekom boravka, uz naravno i dobro opremljen apartman sa svim potrebnim sadržajima. Stoga privatni, odnosno obiteljski smještaj kako ga u posljednje vrijeme sve učestalije nazivamo, ima iznimno veliku važnost za ukupan sustav turizma Hrvatske, a i Krapinsko-zagorske županije.