Zaklada HGK – ŽK Koprivnica za stipendiranje učenika i studenata
Izvor: Pixabay

Zaklada HGK – Županijske komore Koprivnica za stipendiranje učenika i studenata objavila 15. natječaj za najbolje stipendije u županiji


Objavljeno: 29. 10. 2021. , Ažurirano: 29. 10. 2021.


Već 14 godina Zaklada Hrvatske gospodarske komore – Županijske komore Koprivnica za stipendiranje učenika i studenata pomaže učenicima i studentima deficitarnih zanimanja s područja Koprivničko-križevačke županije. I ove će godine, 15. put, Zaklada dodjeljivati stipendije, a osnovni kriteriji za dodjelu stipendija, među kojima je najznačajniji izvrsnost u školovanju ili studiju i godina studija, su i deficitarnost zanimanja za koje se kandidat školuje te socijalno-imovinski status. Ukupno će se dodijeliti pet stipendija od po 1.500 kuna mjesečno (18.000 kuna godišnje) do kraja redovnog studija. Dodjelom stipendija studente se dodatno motivira za uspješno studiranje i razvijanje kompetencija potrebnih na tržištu rada.

Obveze stipendista, regulirane Ugovorom o stipendiranju, su redovno izvršavanje studijskih obveza i, nakon stjecanja diplome, zapošljavanje i rad u okviru stečenog zvanja na području Koprivničko-križevačke županije u trajanju jednakom trajanju ugovora o stipendiranju. Jedna od obveza stipendista je i obavljanje stručne prakse u tvrtkama i javnim ustanovama na području Koprivničko-križevačke županije, sve s ciljem upoznavanje stipendista s budućim poslodavcima, čime se ostvaruje jedna od ključnih odrednica djelovanja Zaklade.

Inače, Zaklada HGK – ŽKK za stipendiranje učenika i studenata nastala je udruživanjem gospodarskih lidera Koprivničko-križevačke županije i Hrvatske gospodarske komore, s ciljem izdvajanja sredstava kompanija za neposrednu pomoć pri edukaciji mladih u deficitarnim zanimanjima te motivaciji mladih da stečenim znanjem i kompetencijama pridonesu razvoju Koprivničko-križevačke županije.

Ulaganje u obrazovanje mladih, promoviranje svrhe i misije Zaklade među poslovnom zajednicom, odnosno potencijalnim donatorima i budućim poslodavcima stipendista, aktivnosti su na koje je usmjeren rad Zaklade.

Svi koji zadovoljavaju kriterije mogu se prijaviti od 1. do 15. studenoga 2021. godine prijavnicom u nastavku teksta, a cjeloviti tekst natječaja i offline prijavnica dostupni su u pratećim dokumentima na ovoj stranici.