14. svibnja 2021.- Održana  42. sjednica Upravnog odbora Zaklade HGK-Županijske komore Koprivnica za stipendiranje učenika i studenata.

 

Na 42. sjednici Zaklade Upraviteljica i tajnica Zaklade Ivana Širić i Vlatka Grotić-Samaržija prezentirale su Izvješće o radu Zaklade u 2020. godini, Izvještaj o prihodima i rashodima i  Bilancu za razdoblje 1.1.2020.do 31.12.2020. godine te aktivnosti koje su u okviru djelatnosti Zaklade realizirane u proteklom razdoblju.

U prošloj godini  zbog epidemioloških mjera smanjen je obim aktivnosti Zaklade, ali je kontinuitet dodjele financijske pomoći studentima bio neupitan. Uspješno je pripremljen i proveden natječaj za dodjelu stipendija te sklopljeni ugovori o stipendiranju sa pet studenata s područja Koprivničko-križevačke županije koji se školuju za deficitarna zanimanja, a dodijeljena je i jedna stipendija studentu lošeg ekonomsko-socijalnog statusa. Organizirana je stručna praksa u tvrtkama i ustanovama za sve stipendiste Zaklade te osiguran kontinuitet prikupljanja sredstava namijenjenih isplati stipendija. Članovi Upravnog odbora Zaklade jednoglasno su prihvatili Izvješće o radu za 2020. godinu.