5. listopada 2021. – Održana 43. sjednica Upravnog odbora Zaklade HGK-Županijske Komore Koprivnica za stipendiranje učenika i studenata

U Županijskoj komori Koprivnica dana održana je 43. sjednica Upravnog odbora Zaklade  HGK – Županijske komore Koprivnica za stipendiranje učenika i studenata. Upravni odbor imenovao je dosadašnju upraviteljicu Zaklade  Ivanu Širić na istu funkciju u novom četverogodišnjem mandatu.

Nakon razmatranja financijskog stanja, utvrđeno je da, uz stabilan izvor financiranja godišnjim uplatama osnivača i donator Zaklada nastavlja svoje aktivnosti kao i do sada s isplatama stipendije od 1.500 kn. Članovi Upravnog odbora Zaklade donijeli su odluku o raspisivanju 15.  natječaja za dodjelu stipendija krajem listopada ove godine. Dodijelit će se 5 stipendija u iznosu od 1.500,00 kn mjesečno tijekom 12 mjeseci godišnje do završetka školovanja, a u skladu s ugovorom koji će stipendist sklopiti sa Zakladom. Osnovni kriterij za dodjelu stipendija biti će uspjeh kandidata u školovanju i studiju, upisana godina studija, socijalno imovinski status te deficitarnost zanimanja od  značaja za gospodarstvo Koprivničko-križevačke županije.

Upravni odbor Zaklade donio je i odluku o deficitarnim zanimanjima od značaja za gospodarstvo Koprivničko-križevačke županije, a to su: bacc./mag. matematike, bacc./mag. edukcije matematike, bacc.ing/mag.ing. građevinarstva, bacc.ing/mag.ing. strojarstva, bacc.ing/mag.ing. elektrotehnike i informacijske tehnologije, mag. farmacije i dr. medicine.

14. svibnja 2021.- Održana  42. sjednica Upravnog odbora Zaklade HGK-Županijske komore Koprivnica za stipendiranje učenika i studenata.

 

Na 42. sjednici Zaklade Upraviteljica i tajnica Zaklade Ivana Širić i Vlatka Grotić-Samaržija prezentirale su Izvješće o radu Zaklade u 2020. godini, Izvještaj o prihodima i rashodima i  Bilancu za razdoblje 1.1.2020.do 31.12.2020. godine te aktivnosti koje su u okviru djelatnosti Zaklade realizirane u proteklom razdoblju.

U prošloj godini  zbog epidemioloških mjera smanjen je obim aktivnosti Zaklade, ali je kontinuitet dodjele financijske pomoći studentima bio neupitan. Uspješno je pripremljen i proveden natječaj za dodjelu stipendija te sklopljeni ugovori o stipendiranju sa pet studenata s područja Koprivničko-križevačke županije koji se školuju za deficitarna zanimanja, a dodijeljena je i jedna stipendija studentu lošeg ekonomsko-socijalnog statusa. Organizirana je stručna praksa u tvrtkama i ustanovama za sve stipendiste Zaklade te osiguran kontinuitet prikupljanja sredstava namijenjenih isplati stipendija. Članovi Upravnog odbora Zaklade jednoglasno su prihvatili Izvješće o radu za 2020. godinu.