Vrijeme održavanja: 27.02.2020.

Objavljeno: 28. 02. 2020. , Ažurirano: 28. 02. 2020.

U organizaciji Koprivničko-križevačke županije i Ministarstva gospodarstva, poduzetništva i obrta, u ŽK Koprivnica u četvrtak, 27. veljače, održana je radionica Investicijski potencijal i mogućnosti ulaganja u Republiku Hrvatsku. Cilj radionice bio je jačanje kapaciteta županije za privlačenje i poticanje investicija te ravnomjerni regionalni razvoj.

Uime organizatora radionice, nazočne je pozdravio zamjenik župana Koprivničko-križevačke županije Darko Sobota. "Radionica je najviše namijenjena čelnicima jedinica lokalne samouprave, ali i svima onima koji su povezani s gospodarstvom i širenjem gospodarskih zona i ulaganja. Na području naše županije 610 hektara površina jest pod poduzetničkim zonama, a 502 hektara opremljena su komunalnom infrastrukturom. Moglo bi ih biti i više, a radionice ovakve vrste organiziraju se kako bi se lakše povezali svi akteri gospodarstva, potencijalni investitori te poduzetnici na lokalnoj, županijskoj i državnoj razini", naglasio je Sobota.

Načelnik Sektora za investicije i poduzetničku infrastrukturu Ministarstva gospodarstva, poduzetništva i obrta Sani Ljubunčić dodao je kako se radionice provode radi uključivanja svih aktera gospodarstva na lokalnoj i županijskoj razini, koje ujedno informiraju o novostima koje donosi Zakon o poticanju ulaganja.

"Potencijala za investicije ima i na području Koprivničko-križevačke županije. Projekti su poticani i subvencionirani državnim potporama koje donosi Zakon o poticanju ulaganja", rekao je Ljubunčić.

Na radionici su obrađene teme promocije investicijskog potencijala Republike Hrvatske, pružanja podrške investitorima, dostupni poticaji i potpore za investicijske projekte, ažuriranja baze poslovnih zona, javno-privatno partnerstvo u realizaciji investicija, a predstavljeni su i projekti iz Kataloga investicijskih mogućnosti.

Radionici su prisustvovali i predstavnici te zaposlenici jedinica lokalne i regionalne samouprave Koprivničko-križevačke županije koji rade s investitorima na području županije.