Vrijeme održavanja: 19.12.2019.

Objavljeno: 20. 12. 2019. , Ažurirano: 20. 12. 2019.

Svečanu je sjednicu Gospodarskog vijeća HGK – ŽK Koprivnica 19. prosinca vodio predsjednik ŽK Koprivnica i predsjednik Uprave Podravke Marin Pucar.

"Ove godine imamo razlog za dodatno zadovoljstvo jer su naši poduzetnici dobili posebna priznanja te još jednom čestitam Ivanu Kataviću na nagradi HGK za životno djelo, tvrtki RASCO koja je dobila Zlatnu kunu za inovaciju te Igoru Benakoviću na nagradi za menadžera godine koju je dodijelila CROMA. Sve to ulijeva dodatni optimizam u županijsko gospodarstvo da ćemo i iduće godine tako nastaviti. Naši su gospodarstvenici generirali i nove trendove koje prihvaćaju i na nacionalnoj razini, poboljšao se standard zaposlenika u tvrtkama koje se više brinu o svojim radnicima, cijena kapitala nikad nije bila niža pa se očekuje i dodatna realizacija investicijskog potencijala kroz projekte. U idućoj godini moramo unaprijediti poslovne procese, slijediti razvojne trendove i tehnologije kako bismo kreirali nova radna mjesta te kreirati optimizam, ne samo u svojim tvrtkama nego i u javnim nastupima. Županijsko gospodarstvo može biti primjer ostalima jer u dobroj smo kondiciji i vjerujem kako će iduća poslovna godina biti još bolja i uspješnija", kazao je Pucar.

Župan Koprivničko-križevačke županije Darko Koren zahvalio je ŽK Koprivnica na suradnji te napomenuo kako brojni gosti koji dolaze u županiju često imaju bolju percepciju o županijskom gospodarstvu od nas samih.

"Ovogodišnji su laureati, dobitnici vrijednih nagrada pokazatelj da se upornošću i predanim radom može uspjeti i u zahtjevnijim gospodarskim prilikama. Prije nekoliko dana imao sam priliku premijeru Plenkoviću i ministrima na sastanku u Županiji predstaviti projekte koji su od velike važnosti za razvoj našega gospodarstva te smo za njih dobili podršku. U sklopu sastanka potpisani su i ugovori o aglomeraciji Koprivnice i Đurđevca vrijedni 835 milijuna kuna, a to su vrijedne investicije u javnom sektoru koje će generirati daljnji gospodarski razvoj. Na sastanku Vlade RH i župana, kao kruna višegodišnje pripreme reforme javne uprave, potpisan je i Sporazum o preuzimanju poslova Ureda državne uprave kojim se javna uprava smanjila. Pomaci su vidljivi, a našim gospodarstvenicima treba zahvaliti što smo među vodećim gospodarstvima u Hrvatskoj. Podravka ima povijesno dobre rezultate poslovanja, ona je lokomotiva koja nas sve vuče prema naprijed i pokreće brojne procese ne samo na lokalnoj već i na nacionalnoj razini. Po svim gospodarskim pokazateljima s optimizmom možemo gledati na iduću godinu“, zaključio je župan Koren te poželio svima sretne blagdane i uspješnu novu poslovnu godinu.

Na sjednici je potpisan i Sporazum o donaciji Zakladi za stipendiranje učenika i studenata za koju su sredstva osigurale tvrtke Podravka, Belupo i Radnik, a potom je upriličena i svečana dodjela Ugovora o stipendiranju novim stipendistima Zaklade HGK – Županijske komore Koprivnica. Stipendije u iznosu od 1500 kuna mjesečno primili su studenti Branko Kautero, Marija Fabijanec, Marija Matos, Jelena Martinčić i Dorotea Perović.