Vrijeme održavanja: 11.10.2018.

Objavljeno: 01. 10. 2018. , Ažurirano: 15. 10. 2018.

Klub poslovnih žena Alfa u sklopu svojeg redovnog sastanka 11. listopada obilježio je 12. Tjedan cjeloživotnog učenja.

S obzirom na to da je na sastanku bilo puno riječi o digitalnom dobu, članica kluba Robertina Zdjelar održala je predavanje s temom Koliko nam digitalna ekonomija može pomoći u stvarnom životu. U svome izlaganju povukla je paralelu između načina života i poslovanja nekad, danas i što nas prema predviđanjima čeka u budućnosti, što nam donosi digitalizacija, gdje je u svemu Hrvatska u odnosu na prosjek EU i koliko građani Hrvatske koriste digitalne servise. Petra Bijač predstavila je besplatnu mobilnu i web-aplikaciju za plaćanje parkiranja bez dodatnih troškova PayDo.

Viša stručna suradnica Renata Lohajner predstavila je Digitalnu komoru, informacijsko-komunikacijsku platformu za e-usluge namijenjenu članicama HGK, kojom HGK želi pridonijeti povećanju korištenja informacijskih i komunikacijskih tehnologija u pružanju e-usluge na razini Republike Hrvatske te pozvala poduzetnice da se registriraju na portalu Gospodarska mreža.

Gošća sastanka bila je vlasnica Vop digitalne marketinške agencije Ivana Ipša koja je predstavila Vop portal Varaždin i njegove aktivnosti umrežavanja poduzetnika.  

Ksenija Krušelj iz Pučkog otvorenog učilišta Koprivnica svake godine u okviru Tjedna cjeloživotnog učenja predstavlja znamenite žene iz Koprivničko-križevačke županije, koje su svojim radom i djelovanjem ostavile traga u našoj sredini, pa je i na ovom sastanku predstavila glumicu i prevoditeljicu Ninu Vavru, rođenu Križevčanku.