Aktivnosti Kluba poslovnih žena ALFA

Shutterstock

Skupština Kluba poslovnih žena Alfa
ŽK Koprivnica, 09. ožujka 2018.

Na sastanku su predstavljene nove članice koje su se pridružile Klubu. Skupština Kluba je jednoglasno usvojila promjene Statuta te potvrdila Sanju Pernjak za predsjednicu Kluba. Dalje se raspravljalo o aktivnostima Kluba koje slijede u narednom razdoblju, a najznačajnija od njih je organizacija konferencije za žene poduzetnice koja će se, sada već treću godinu za redom održati 17. svibnja u prostoru HGK Županijske komore Koprivnica.

Izborna sjednica Kluba Alfa
07. prosinca 2017.

Dosadašnja predsjednica Melita Bači odlučila je povući s funkcije zbog osobnih razloga stoga je Skupština Kluba tajnim glasovanjem za novu predsjednicu izabrala gđu Sanju Pernjak, a za podpredsjednicu gđu Martu Dombaj.

Konferenecija "Žene u muškom svijetu"
ŽK Koprivnica, 25. svibnja 2017.

Klub poslovnih žena Alfa je u suradnji sa ŽK Koprivnica bio organizator i domaćin konferencije posvećene ženskom poduzetništvu.

Kako je bilo na konferenciji možete vidjeti ovdje...

Članice Kluba poslovnih žena ALFA prigodno obilježile Dan žena
Koprivnički poduzetnik, 08. ožujka 2017.

Prve ovogodišnje susrete, članice Kluba poslovnih žena ALFA Koprivničko-križevačke županije započele su dvjema aktivnostima povezanima uz obilježavanje Dana žena.
U suradnji sa Županijskom komorom Koprivnica i Koprivničkim poduzetnikom d.o.o. sudjelovale su u organizaciji seminara SNAŽ(e)NE: Žena sam, mogu sve!

Koje bi osobine svaka žena poduzetnica trebala imati? Koliko je važna podrška obitelji i okoline da se žene odluče na poduhvat poduzetništva? Kako da žene odbace takozvanu “zonu komfora”? Je li istina da žene uglavnom nisu zainteresirane za tehnologiju? Kako srušiti barijere “u glavi” da ženama nije mjesto u IT-sektoru?Samo su neka od pitanja na koja su se mogli čuti odgovori na seminaru SNAŽ(e)NE: Žena sam, mogu sve! Seminar je održan u srijedu 8. ožujka u Koprivničkom poduzetniku.

Cilj seminara bio je osnaživanje liderstva žena i poticanja žena na ulazak u poduzetništvo. Na panel-raspravi su sudionice, direktorica Koprivničkog poduzetnika Martina Golčić, dugogodišnja poduzetnica Marta Dombaj, vlasnica digitalne agencije Marisha Marija Šmic i trenerica za osobni razvoj Ksenija Vitelić, ispričale vlastite poslovne priče te iznijele svoj stav o tome zašto se žene u manjoj mjeri odlučuju biti poduzetnice. Poduzetnice su se osvrnule i na IT-sektor u kojem općenito dominiraju muškarci. Nakon panel-rasprave Ksenija Vitelić, poznata i kao „motivacijska mama“, održala je govor: „Odvaži se, pretvori san u stvarnost!“.

Druga aktivnost kojom su prigodno i svečano obilježile Dan žena bio je posjet Đurđevačkoj Podravini gdje su posjetile Domaću radinost BAKA I MAMA, tradicionalno tkalačko rukotvorje koje vodi gđa Ivančica Turković, supruga pokojnog slikara Turković Josipa, razgledale galeriju i bogatu zbirku starinskih predmeta. Nakon toga su se uputile u Đurđevac pogledati novu atrakciju đurđevačkog kraja – deve Tomicu, Dinu i Đurđicu. Obilazak su završile razgledavanjem Lackovićeve donacija i muzeja i prigodnim ručkom.

 

Potvrđeno vodstvo Kluba poslovnih žena Alfa Koprivničko-križevačke županije
ŽK Koprivnica, 07. listopada 2016.

Članice Kluba poslovnih žena Alfa održale su sjednicu izborne skupštine u petak, 7. listopada, u ŽK Koprivnica.

Na sjednici su jednoglasno produljeni mandati dosadašnjim članicama predsjedništva Kluba: predsjednici Kluba poslovnih žena Alfa Meliti Bači, potpredsjednici Marti Dombaj, tajnici Ani Špičko te članicama Nadzornog odbora – predsjednici Nadzornog odbora Kluba Mariji Babić te članicama Nadzornog odbora za iduće četiri godine Vesni Šubarić Mujkić i Dubravki Horvat.

Na sastanku se, među ostalim, razgovaralo o budućim aktivnostima Kluba te o donošenju Plana rada za iduću godinu koji će se donijeti na idućem sastanku, 2. prosinca 2016.

Kao i svake godine dosad, članice Kluba poslovnih žena Alfa i ove su godine, već tradicionalno, sudjelovale u obilježavanju Tjedna cjeloživotnog učenja u Koprivničko-križevačkoj županiji te su tim povodom odslušale dva predavanja: doktorice Sanje Švarc Janjanin, Osteoporoza – tiha epidemija, povodom svjetskog dana osteoporoze, te Ksenije Krušelj, o zaboravljenim ženama u Koprivnici, ovog puta o Barunici Ludmili Inkey, osnivačici Gospojinskog društva, osnivačici škole u Rasinji, osnivačici Crvenoga križa u Koprivnici i dobrotvorki.

Konferencija Iskustvo i mladost u ženskom poduzetništvu
ŽK Koprivnica, 19. svibnja 2016.

Povodom obilježavanja Dana ženskog poduzetništva u Koprivničko-križevačkoj županiji te u sklopu Međunarodnog dana žena poduzetnica u četvrtak, 19. svibnja održana je konferencija „Iskustvo i mladost u ženskom poduzetništvu“ u ŽK Koprivnica. 

Govoreći o svojem iskustvu, svojem uspjehu, ali i preprekama s kojima su se suočavale na svom poduzetničkom putu sudionice drugogo dijela konferencije i panel rasprave naglasile su da su ustrajnost, upornost, vjera u sebe,ulaganje u sebe te podrška obitelji ključni  faktori uspjeha žena u poduzetništvu.

„U svakom slučaju, žensko poduzetništvo tek uzima zamah, i treba taj trenutak iskoristiti i pokazati da su poduzetnice skupina s kojom u budućnosti treba ozbiljno računati“-  zaključile su uspješne poduzetnice-panelistice.

Konferencija je protekla u izuzeto pozitivnom ozračju  te su  sudionice konferencije, brojne poduzetnice i poslovne žene izrazile  veliko zadovoljstvo sudjelovanjem na ovakvom događaju.

Klub Alfa održao prvu sjednicu u 2016. godini
ŽK Koprivnica, 08. ožujka 2016.

Na sastanku je prihvaćeno Izviješće o radu za 2015.g. te je se donesen Plan rada za 2016.g. Uz osnovna četiri sastanka godišnje, članice još imaju u planu organizirati jednu do dvije radionice za potrebe svojih članica, jednu tribinu s naglaskom na zdravlje te konferenciju o ženskom poduzetništvu u sklopu obilježavanja Međunarodnog dana žena poduzetnica u svibnju.

Klub Alfa predstavio reprint  knjige Velike građanske kuharice Zlatke Sudete
ŽK Koprivnica, 04. prosinca 2015.

Velika građanska kuharica Zlatke Sudete iz 1922. je prva koprivnička kuharica, nije samo koprivnička, a ponajmanje je samo kuharica. Motiv Kluba Poslovnih žena Alfa Koprivničko-križevačke županije da je objavi kao reprint jest očuvanja vrijedne baštine od zaborava i podsjetnik na zaboravljene, samozatajne žene koje su ostavile dragocjeni doprinos nama u nasljeđe.

Veliku građansku kuharicu predstavile su predsjednica Kluba Alfa Melita Bači, urednica knjige Ksenija Krušelj i autoričin unuk Mladen Sudeta.  Kritički osvrt na knjigu dala je Božica Brkan.

Contacts

  • Županijska komora Koprivnica Adresa: Frankopanska 3 48000 Koprivnica Email: hgkkc@hgk.hr Tel: +385 48 674 560 Tel 1: +385 48 674 561 Fax: +385 48 674 570 predsjednik: Marin Pucar direktor: Krunoslav Vitelj
  • Županijska komora Koprivnica Tel: +385 48 674 560 Email: hgkkc@hgk.hr