Vrijeme održavanja: 22.04.2021. - 23.04.2021.

Objavljeno: 22. 04. 2021. , Ažurirano: 22. 04. 2021.

U suradnji Hrvatske gorske službe spašavanja i Hrvatske gospodarske komore u Županijskoj komori Karlovac održava se dvodnevna edukacija za nositelje i organizatore turističkih sadržaja u prirodi.

Cilj je ove intenzivne edukacije obučiti polaznike o sigurnosno informativnom aspektu pustolovnog turizma kroz teme kao što su sigurno vođenje izletničkih grupa, meteorologija, orijentacija i kartografija, opasnosti u prirodi i upravljanje rizicima, organizacija akcije zbrinjavanja i spašavanja te pružanje prve pomoći u prirodi.

"Kad smo ovu vrstu edukacije organizirali krajem 2019. godine, dvorana nam je bila puna, s više od šezdeset sudionika. Ove godine, na žalost zbog epidemioloških mjera nismo mogli primiti prijave svih zainteresiranih, no zato ćemo nastojati organizirati ovaj traženi seminar još tijekom godine", kazao je predsjednik karlovačke komore Zlatko Kuzman. Dodao je da interes za ovu vrstu edukacije velik, jer ona s jedne strane predstavlja zakonsku obavezu za sve subjekte koji pružaju turističke usluge aktivnog i pustolovnog turizma, a s druge je strane tih subjekata sve više. To ukazuje na razvoj novih turističkih proizvoda, posebno na kontinentu kao što su na primjer adrenalinski parkovi, rafting, kajak, jahanje, biciklizam vožnja quadom i slično. A tu i Karlovačka županija, kao turistički najuspješnija kontinentalna županija ima svoje adute.

Edukaciju provode predstavnici HGSS-a Mladen Mužinić, Željko Arnautović, Dubravko Butala i dr. Borislav Aleraj, a uvjerenje koje će polaznici dobiti po završetku edukacije jedno je od priznatih uvjerenja za obavljanje određenih aktivnosti koje se smatraju turističkim uslugama aktivnog i pustolovnog turizma.