U ŽK Karlovac održan seminar o normi ISO 50001


Objavljeno: 18. 04. 2018. , Ažurirano: 19. 04. 2018.


U Županijskoj komori Karlovac 18. travnja održan je seminar o normi ISO 50001. O prednostima uvođenja norme i o ključnim elementima sustava upravljanja energijom u skladu s normom ISO 50001 sudionicima seminara govorio je Igor Liščić, samostalni savjetnik u područjima sustava upravljanja kvalitetom, energijom, kontinuitetom poslovanja i informacijskom sigurnošću te vodeći ocjenitelj za ISO 50001.

Zaključeno je da globalizacija proizvodnje stavlja sve veće zahtjeve za rast učinkovitosti pred poduzeća u svim granama proizvodnje. Kako bi ostvarila dobit i osigurala preživljavanje u uvjetima sve veće konkurencije, poduzeća moraju trajno tražiti mogućnosti za smanjenje troškova, a potrošnja energije, u većini proizvodnih poduzeća, predstavlja jednu od značajnijih stavaka u ukupnim troškovima.

Uvođenje u primjenu i certifikacija sustava upravljanja energijom u skladu sa zahtjevima norme ISO 50001 daje poduzećima djelotvoran alata s pomoću kojega se osigurava učinkovito upravljanje energijom, a time i značajne uštede u ukupnom poslovanju.

O mogućnostima ove norme svjedoči i podatak da je broj poduzeća u svijetu koji su se certificirali prema zahtjevima ove norme porastao u godini dana (2016. u odnosu na 2015.) za 70 posto.