Dužnosnici Karlovačke županije predstavili gospodarske planove članicama HGK

Na inicijativu članica, Županijska komora Karlovac organizirala je 29. kolovoza sastanak na kojem su novoizabrani dužnosnici Karlovačke županije i Grada Karlovca predstavili svoje planove u vezi s gospodarskim temama županijskim tvrtkama.

Župan Karlovačke županije Damir Jelić predstavio je svoje zamjenike, njihove ovlasti i područja djelatnosti te novi ustroj županijskih ureda. Istaknuo je da se ključni izazovi u predstojećem razdoblju odnose na povećanje efikasnosti i učinkovitosti županijskih službi, posebice za potrebe poduzetnika, te na unapređenje obrazovnih programa i mreža strukovnih škola kao jedan od bitnih preduvjeta za povećanje zaposlenosti. Pritom, kazao je Jelić, očekujemo potporu tvrtki Karlovačke županije i županijske gospodarske komore.

P1018067.JPG

Svoj tim predstavio je i gradonačelnik Grada Karlovca Damir Mandić te najavio kontinuitet već započetih projekata gradske uprave. Grad Karlovac mora u sklopu svojih ovlasti pružiti potporu svakom poduzetniku, od onog koji je zaposlio samog sebe, pa do velikih tvrtki i ta suradnja mora biti operativna, a ne samo deklarativna, kazao je Mandić. Najavio je uređenje i opremanje Poduzetničke zone Gornje Mekušje te pozvao poduzetnike na iskazivanje interesa.

Sastanku je prisustvovalo više od dvadeset direktora vodećih županijskih tvrtki. Zaključujući sastanak i zahvaljujući županu i gradonačelniku na odazivu, predsjednik Županijske komore Karlovac Zlatko Kuzman istaknuo je da će karlovačka komora nastaviti s aktivnostima zastupanja i artikuliranja interesa i stavova svojih članica prema svim jedinicama lokalne uprave i samouprave.

Kontakti

  • Županijska komora Karlovac Adresa: Ul. kralja Tomislava 19b 47000 Karlovac Email: hgkka@hgk.hr Tel: +385 47 612111 Tel 1: +385 47 611180 Fax: +385 47 614720 predsjednik: dr. sc. Zlatko Kuzman direktor: Damir Furdek
  • Županijska komora Karlovac Tel: +385 47 612111 Email: hgkka@hgk.hr