Vrijeme održavanja: 21.10.2019.

Objavljeno: 22. 10. 2019. , Ažurirano: 22. 10. 2019.

Područni ured za Primorje i Gorski kotar Hrvatske banke za obnovu i razvitak održao je besplatnu radionicu Sedam koraka do kredita 21. listopada u Županijskoj komori Karlovac, kojoj je prisustvovalo osam poduzetnica.

Voditeljica HBOR-ova Područnog ureda za Primorje i Gorski kotar Vesna Bartolović Stančić upoznala je prisutne s najvažnijim koracima do korištenja kredita, poput dokumentacije koja se prilaže uz kreditni zahtjev, načina procjene kreditne sposobnosti poduzetnika, odabira izvora kreditiranja i kreditnih programa do suradnje s kreditorom. Također je predstavila HBOR-ove programe kreditiranja, s posebnim naglaskom na kreditiranje poduzetnika početnika, programe kreditiranja poduzetništva mladih te ženskog poduzetništva.

Cilj je bio educiranje poduzetnika – i početnika i iskusnijih – o proceduri traženja i odobrenja kredita, upoznavanje s procesom analize kreditnog zahtjeva te načinima korištenja kredita za financiranje poslovanja, rasta i razvoja.

Prije radionice održan je HBOR-ov Infodan. Tom su prilikom poduzetnici s predstavnicom HBOR-a održali individualne razgovore o uvjetima HBOR-ova financiranja.