Objavljeno: 06. 05. 2020. , Ažurirano: 07. 05. 2020.

Karlovačka je županija u suradnji s Javnom ustanovom Regionalnom razvojnom agencijom Karlovačke županije, Hrvatskom gospodarskom komorom – Županijskom komorom Karlovac i Obrtničkom komorom Karlovačke županije osnovala Radnu skupinu za pomoć gospodarstvu, kao jednu od mjera pomoći gospodarstvu zbog štetnih posljedica uzrokovanih koronavirusom.

Radna skupina pružat će gospodarstvenicima savjetodavnu pomoć u obliku pravovremenih i točnih informacija o aktualnim mjerama pomoći s lokalne, regionalne i nacionalne razine, uz objedinjavanje preporuka Zavoda za javno zdravstvo i odluka Stožera civilne zaštite. Djelovanjem ove Radne skupine pružat će se i savjetodavna pomoć poduzetnicima na području Karlovačke županije, koji u provedbi imaju projekte financirane europskim sredstvima.

Uime svake institucije imenovana je osoba zadužena za pružanje informacija o svim aktualnim mjerama, na upit gospodarstvenika, a član je Radne skupine iz Županijske komore Karlovac Brigita Palajsa Škarjak.

Također, objavljen je i upitnik za istraživanje stanja poduzetništva i obrtništva na temelju kojeg će se utvrditi potrebe trgovačkih društva i obrta s područja Karlovačke županije kako bi se što preciznije osmislile mjere pomoći. Upitniku se može pristupiti putem sljedeće POVEZNICE

Osobe za kontakt Radne skupine za pomoć gospodarstvu su: