Karlovački inovatori na Rijeka Nautic Showu

Na 5. Rijeka Nautic Showu koji se od 29. rujna do 1. listopada održavao na Gatu Karoline Riječke predstavilo se sedamdesetak proizvođača plovila, opreme i ponuđača različitih usluga u nautici.

Kao dio bogatog pratećeg programa, i ove je godine organizirana AdriaTeh – Izložba inovacija u brodogradnji, pomorstvu i nautici, na kojoj se predstavljaju i karlovački inovatori. U organizaciji Udruge inovatora Karlovačke županije predstavljeno je pet inovacija: Naprava za vezanje plovila u marini i Držač ribičkog štapa na brodu, čiji su autori Marko Vuković i Marko Ivšić Vuković, zatim Konstrukcija primjene kočnice na vertikalnoj pumpi autora Dražena Furača iz Tvornice turbnina d. o. o., Mobilna solarna energetska jedinica Mosej 2.2 autora Željka Šančića, Tomislava Frankovića i Ivana Jankovića iz Roniteljskog kluba Zrinski iz Karlovca te inovacija Čuvar udice čiji je atuor Danijel Palajsa iz tvrtke Domus Trade.

Izložene inovacije obišao je predsjednik Županijske komore Karlovac Zlatko Kuzman kojemu je inovacije, njihove karakteristike i prednosti predstavio predsjednik Udruge Marko Bubaš. Kuzman je pozvao inovatore da svoje inovacije pobliže predstave i tvrtkama koje izlažu na štandu Hrvatske gospodarske komore odnosno članicama Udruženja male brodogradnje.

Rijeka Nautic Show je novi moderan nautički sajam, primjeren potrebama izlagača i očekivanjima kupaca i posjetitelja, koji sve više postaje važno mjesto susreta nautičara, zaljubljenika u plovidbu, sportskih i rekreacijskih ribolovaca, ronioca te svih onih koji vole provoditi vrijeme na moru i uz more.

 

Kontakti

  • Županijska komora Karlovac Adresa: Ul. kralja Tomislava 19b 47000 Karlovac Email: hgkka@hgk.hr Tel: +385 47 612111 Tel 1: +385 47 611180 Fax: +385 47 614720 predsjednik: dr. sc. Zlatko Kuzman direktor: Damir Furdek
  • Valentina Sečen viša stručna suradnica Tel: +385 47 612111 Email: vsecen@hgk.hr