Vrijeme održavanja: 12.09.2019. - 15.09.2019.

Objavljeno: 16. 09. 2019. , Ažurirano: 16. 09. 2019.

Na ovogodišnjem 17. međunarodnom ekološkom sajmu EKOBIS 2019 održanom od 12. do 15. rujna, okupilo se više od 270 izlagača iz Bosne i Hercegovine i zemalja regije, Hrvatske, Slovenije, Austrije, Srbije, Crne Gore i drugih.

EKOBIS je sajam izložbeno-prodajne orijentacije, namijenjen tvrtkama iz prehrambene, drvne, tekstilne i drugih industrija i djelatnosti, posebno onih povezanih s ekološkom proizvodnjom hrane, proizvodnjom ekoloških tehnologija i opreme za zaštitu okoliša. Sajam redovito ima bogat popratni stručni program, pri čemu je središnja tema ove godine kružno gospodarstvo.

Županijsku komoru Karlovac i organizatora sajma, Privrednu komoru Unsko-sanskoga kantona, osim susjedstva i niza zajedničkih interesa već više od dvadeset godina veže i sporazum o komorskoj suradnji, tako da se sudjelovanja na bihaćkom sajmu redovito koriste i za poslovne susrete komorskih predstavnika i predstavnika članica s kantonalnim poduzetnicima i institucijama. Ove godine ŽK Karlovac putem promidžbenih materijala na štandu predstavlja korisnike Razvojnog Centra, odnosno svojeg inkubatora za poduzetnike početnike te za turističku ponudu Karlovačke županije.

2019_Ka_Ekobis_Vandjura_Furdek 860x766.jpg

Milan Vanđura (ŽK Virovitica), Damir Furdek, direktor ŽK Karlovac, Zlatko Pleša, predsjednik ŽK Virovitica, i Ivan Mustač, direktor tvrtke Mustač Commerce (s lijeva na desno na fotografiji); Izvor: HGK.


Na sastanku direktora ŽK Karlovac Damira Furdeka s predsjednikom Gospodarske komore Federacije BiH Markom Šantićem predložen je susret poslovnih delegacija Karlovačke županije i Sarajeva, a i susret vinara Bregovite Hrvatske s vinarima iz Hercegovine.