Objavljeno: 12. 05. 2020. , Ažurirano: 13. 05. 2020.

Županijska gospodarska komora Dubrovnik održala je 12. svibnja radni sastanak s mikro tvrtkama u djelatnosti putničkih agencija kako bi se detaljnije upoznala s trenutnom situacijom uzrokovanom epidemijom COVID-19.

Očuvanje likvidnosti zbog sve većeg broja otkazanih rezervacija velik je izazov za mnoge turističke agencije, što su dodatno naglasili u uvodnom djelu sastanka.

Brojni troškovi koji stižu na naplatu, odredbe na lokalnoj i nacionalnoj razini koje koče poslovanje, visoka stopa PDV-a za usluge turističkih agencija koja ih čini nekonkurentnima na globalnom tržištu samo su dio problema na koje upozoravaju predstavnici turističkih agencija.

Također, iskazali su potrebu za ostvarivanjem ciljane i pravodobne komunikacije s Hrvatskom gospodarskom komorom, kojoj se obraćaju s povjerenjem da im može pomoći. Predsjednica ŽK Dubrovnik Nikolina Trojić dodatno je objasnila nužnost povezivanja, tj. ulogu strukovnih grupa i usluge koje HGK nudi svojim članicama te ih pozvala na kontinuiranu komunikaciju i suradnju. Naglasila je da je Komora jaka koliko su jake njene članice.

Sastanak je zaključen dogovorom da će agencije Komori dostaviti prijedlog mjera koje će se dalje jasno obrazlagati i ciljano prenijeti.