Vrijeme održavanja: 16.10.2019. - 18.10.2019.

Objavljeno: 16. 10. 2019. , Ažurirano: 18. 10. 2019.

Članice Udruge poslovnih žena Krug – ogranak Dubrovnik predvođene Županijskom komorom Dubrovnik sudjelovale su na 11. Kongresu žena poduzetnica Jadransko-jonske regije u grčkom gradu Arti od 16. do 18. listopada. 

Prvoga dana Kongresa bilo je riječi o stanju poduzetništva žena u zemljama Jadransko-jonske regije te o ulozi gospodarskih komora za razvoj modela potpore ženama koje se žele okušati u poduzetništvu. Tom prilikom Terezina Orlić istaknula je aktivnu ulogu Hrvatske gospodarske komore te tadašnje predsjednice Županijske komore Split, Jadranke Radovanić, koja je imala veliku ulogu u iniciranju ovog Kongresa kao mjesta susreta poduzetnica iz svih zemalja Jadransko-jonske regije. 

Drugi dan Kongresa fokus je stavljen na ulogu žene i prilikama u sektoru turizma. Održane su radionice za povezivanje i suradnju na EU projektima. Predstavljeni su i primjeri dobre prakse, među kojima je bila i dubrovačka poduzetnica Nikolina Farčić sa prezentacijom agencije za organizaciju vjenčanja, kao primjer kreativnih poduzeća u vlasništvu žena. 

Na svečanoj večeri predsjednik Jadransko-jonskog foruma Gino Sabatini dugogodišnjoj je članici Upravnog vijeća Jadransko-jonskog foruma Terezini Orlić uručio priznanje za doprinos radu Foruma.