Objavljeno: 24. 12. 2020. , Ažurirano: 19. 01. 2021.

U moru ružnih vijesti donosimo lijepu priču o dobitnicima priznanja. Iako se radi o priznanjima za uspjehe temeljem rezultata poslovanja u 2019. godini, svaka pozitivna vijest budi nadu da imamo na čemu temeljiti optimizam i vjeru u bolje sutra. 

HGK – Županijsk akomora Dubrovnik već 23. godinu dodjeljuje plakete "Zlatna kuna" najuspješnijim gospodarstvenicima za poslovne rezultate u prethodnoj godini, prema ekonomskim kriterijima, a vrednujući ukupni poslovni ugled trgovačkih društava, utjecaj na razvoj djelatnosti i doprinos gospodarstvu Dubrovačko-neretvanske županije.

 Ovogodišnja priznanja dodijeljena su u nešto drukčijim okolnostima, ali ne manje svečano. 

Plaketom "Zlatna kuna" za najuspješnije trgovačko društvo u Dubrovačko-neretvanskoj županiji, u kategoriji malo trgovačko društvo – Ćosić gradnja d.o.o. iz Metkovića (nominirani su bili i Dubrovnik Travel d.o.o. iz Dubrovnika i PHOBS d.o.o. iz Dubrovnika); 

Slika 1. COSIC GRADNJA d.o.o..jpg
Ante i Tomislav Ćosić; Izvor: HGK.


Među srednjim trgovačkim društvima plaketu "Zlatna kuna" osvaja Gulliver Travel d.o.o. iz Dubrovnika (nominirane su bile i tvrtke Nautika d.o.o. iz Dubrovnika i Platanus d.o.o. iz Trstena);

GULLIVER TRAVEL d.o.o. 2.jpg
Hrvoje Jelić  i Marijo Vuletić iz Gulliver Travela s plaketom "Zlatna kuna"; Izvor: HGK


Najboljim velikim trgovačkim društvom proglašeni su Jadranski luksuzni hoteli d.d. iz Dubrovnika (nominirani su bili i Hoteli Dubrovačka rivijera d.d. iz Mlina).

JADRANSKI LUKSUZNI HOTELI d.d..jpg
Antun Jakobušić iz Jadranskih luksuznih hotela s priznanjem; Izvor: HGK


Priznanje za dugogodišnje uspješno poslovanje i doprinos hrvatskom gospodarstvu dobilo je trgovačko društvo Dubrovački vjesnik d.o.o. za svoju 70. obljetnicu.

DUBROVA¼KI VJESNIK d.o.o. 2.jpg

Uredništvo Dubrovačkog vjesnika i predsjednica ŽK Dubrovnik (treća s lijeva); Izvor: HGK 


Za 40. obljetnicu poslovanje priznanje je dobila tvrtka Transformatori iz Smokvice na Korčuli.

Slika 3a. TRANSFORMATORI d.o.o..jpg
Izvor: HGK


Godina 2020. ostat će zabilježena kao godina šoka, na svim poljima života, a posebno je obilježila ekonomiju. Kao društvo morat ćemo pronaći mnogo snage, odvažnosti te vjere u bolje sutra, koje će zasigurno doći. U grubim vremenima pojedinac sam teško opstaje. Iako smo pritisnuti egzistencijalnim problemima pojedinačno, situacija iziskuje od nas više altruizma i dobrote te solidarnost i jedinstva.

Čestitamo svim dobitnicima i nominiranima te im želimo puno uspjeha u narednom poslovanju.

Malo više o dobitnicima:

Dobitnik plakete "Zlatna kuna" u kategoriji malih trgovačkih društava

Od obrta, 2014. godine Ćosić gradnja postaje trgovačko društvo, koje se bavi gradnjom stambenih i nestambenih objekata. Složna obiteljska tvrtka Ćosić gradnja d.o.o. najbolji je primjer kako je čist obraz i dobra reputacija među poslovnim partnerima i zaposlenicima najveći kapital koji poduzetnik može imati.

Dobitnik plakete "Zlatna kuna" u kategoriji srednjih trgovačkih društava

Gulliver Travel d.o.o. iz Dubrovnika vodeća je kompanija za destinacijska menadžment u regiji. Osnovan kao prva privatna turistička i putnička agencija, Gulliver Travel prošao je put od male agencije do ulaska u vodeću putničku kompaniju u svijetu – TUI Grupu te je prateći globalne i lokalne trendove unaprijedio svoje uspješno poslovanje kroz transformaciju iz putničke agencije u DMK.

Dobitnik plakete "Zlatna kuna" u kategoriji velikih trgovačkih društava

Tvrtka Jadranski luksuzni hoteli prestižna je hrvatska hotelska grupacija koja upravlja luksuznim hotelima i vilama u Dubrovniku. Portfolio uključuje ekskluzivne odmorišne hotele u kombinaciji s vrhunskim uslugama za organizaciju kongresa i poslovnih sastanaka. 

Priznanje za dugogodišnje uspješno poslovanje i doprinos hrvatskom gospodarstvu – 70. obljetnica

Od prvog broja, tiskanog na osam stranica, Dubrovački vjesnik d.o.o. se sustavno razvijao da bi danas, prateći izdavačke i medijske trendove, postao ozbiljna medijska kuća koja je dio najvećeg hrvatskog izdavača Hanza Medije. Za Dubrovčane ovaj medij predstavlja kronologiju svih društvenih zbivanja i života Grada i građana unazad 70 godina.

Priznanje za dugogodišnje uspješno poslovanje i doprinos hrvatskom gospodarstvu – 40. obljetnica

Tvrtka Transformatori d.o.o. osnovana je 1980. godine u Smokvici na Korčuli. Unatoč otežanim uvjetima života i rada na otocima tvrtka od tada pa sve do danas djeluje bez prekida. Osnovna djelatnost tvrtke je proizvodnja transformatora i prigušnica.