Vrijeme održavanja: 14.11.2019.

Objavljeno: 07. 11. 2019. , Ažurirano: 07. 11. 2019.

Hrvatska gospodarska komora organizira u četvrtak, 14. studenoga u 10 sati u HGK, na adresi Draškovićeva 45 u Zagrebu, predavanje Žalba u postupku javne nabave – prijedlozi za poboljšanje instituta. Predavanje će održati Ivan Šprajc, vanjski suradnik na Odsjeku za sociologiju Filozofskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu.

Žalba je glavno i iz perspektive poduzetnika često i jedino sredstvo pravne zaštite u postupku javne nabave. Izravna je, mora rezultirati obvezujućom odlukom i potencijalno donosi najvidljivije koristi. Međutim, korištenje žalbe u postupku javne nabave iz perspektive poduzetnika nosi i određene terete. Prvo, ona nije jeftino pravno sredstvo (naknada za žalbu iznosi od 5 000 do 100 000 kuna); drugo, moraju biti zadovoljeni brojni uvjeti da bi se žalba uopće razmatrala; treće, rok za žalbu je najčešće vrlo kratak (deset dana). Navedeno označava – uz pitanje dopuštenosti podnošenja – glavne smjerove mogućeg poboljšanja instituta.

Tijekom predavanja Ivan Šprajc označit će one segmente žalbe čijom bi promjenom uvjeren sam brzo dobili poželjne učinke koji sada, nažalost, redovito izostaju.

Sudjelovanja na predavanju je besplatno, uz popunjavanje obrasca za prijavu u nastavku.