Vrijeme održavanja: 22.10.2020.

Objavljeno: 23. 10. 2020. , Ažurirano: 23. 10. 2020.

Strukovna grupa metaloprerađivačke industrije ŽK Bjelovar održala je sjednicu 22. listopada.

Sjednicu je otvorio tajnik Miljenko Juratovac, a nazočni članovi Strukovne grupe metaloprerađivačke industrije ŽK Bjelovar prihvatili su predloženi dnevni red sjednice koji im je prethodno bio poslan uz poziv.

Prema dnevnome redu tajnik je zamolio nazočne da prihvate razrješenje sadašnjeg rukovodstva Strukovne grupe, predsjednika Ksenofana Fofonjku i zamjenika Petra Fočića na njihov zahtjev i predložio Dražena Đurina, direktora tvrtke Backyard d.o.o. za novog predsjednika. Mjesto zamjenika Strukovne grupe bit će popunjeno čim se pronađe odgovarajući kandidat. Novoizabrani predsjednik se zahvalio na ukazanom povjerenju i u kratkom govoru predstavio svoju tvrtku Backyard d.o.o. iz Bjelovara.

Nakon toga je tajnik predstavio osnovne pokazatelje poslovanja metaloprerađivačke industrije Bjelovarsko-bilogorske županije u 2019. godini, te prezentirao usluge HGK s naglaskom na digitalizaciju poslovnih procesa i komorskih usluga putem portala Digitalna komora. Tom prilikom je uputio apel članicama Strukovne grupe koje se još nisu registrirale u Digitalnu komoru da to učine.

Uslijedilo je razmatranje problematike i stanja u metaloprerađivačkoj industriji županije s naglaskom na nedostatku stručnih kadrova, te efikasnih nastavnih programa i praktične nastave za osposobljavanje kadrova u ovoj industrijskoj grani. Također je bilo riječi i o problemima priznavanja certifikata pojedinih hrvatskih proizvoda metaloprerađivačke industrije u inozemstvu, gdje se traži dodatno ispitivanje od strane njihovih matičnih certifikacijskih kuća i instituta, dok se istovjetni proizvodi iz tih zemalja slobodno uvoze u RH.

Zaključeno je da će se novo rukovodstvo Strukovne grupe zauzeti za rješavanje svih aktualnih problema članica korištenjem kadrovskih i ostalih raspoloživih resursa HGK.