Vrijeme održavanja: 14.11.2019.

Objavljeno: 15. 11. 2019. , Ažurirano: 15. 11. 2019.

U sastavu mobilnog tima ŽK Bjelovar koji je 14. studenoga posjetio tvrtku Nopus d.o.o. sudjelovala je Martina Posavac Ćurić, direktorica, i Miljenko Juratovac, viši stručni referent.

Prije dvije godine osnovanu tvrtku koja je dio međunarodne poslovne grupe Nopus predstavili su mobilnome timu Niko Nikić, direktor i Marinko Bartulović, prokurist. Proizvodni pogon i uprava tvrtke nalazi se u bjelovarskoj poslovnoj zoni Jug.

Nopus d.o.o. bavi se proizvodnjom posebnih metalnih konstrukcija, uglavnom za automobilsku industriju u kojoj ima status registriranog dobavljača za Mercedes, a nedavno su pokrenuli proizvodnju nosača autodijelova za robotske trake u proizvodnji automobila. Proces proizvodnje sastoji se od proizvodnje tokarenih i glodanih poluproizvoda, zavarivanja jednostavnih dijelova u složene konstrukcije te završne površinske zaštite proizvoda.

Osim metalnih konstrukcija, Nopus d.o.o. se bavi proizvodnjom i prodajom alata i strojeva za automatsko zavarivanje te održavanjem industrijskih postrojenja. Optimizacije procesa, kontrola kvalitete u automobilskoj i zrakoplovnoj industriji te osiguranje kvalitete neki su od brojnih čimbenika uspješnog razvoja tvrtke.

Nopus grupa s oko 300 zaposlenika, osim navedenih djelatnosti posluje na više lokacija u inozemstvu kao što su Bremen, Mannheim i Calw gdje surađuje s renomiranim njemačkim firmama. Osim tvrtke u Hrvatskoj osnovali su i trgovačka društva u Njemačkoj i Slovačkoj kako bi mogli brzo reagirati na potrebe inozemnih kupaca, a isto tako kako bi bili efikasniji u zapošljavanju kvalitetne radne snage koja je sve manje dostupna na području RH.

U sklopu tvrtke organiziran je edukacijski centar u suradnji s obrazovnim institucijama iz Bjelovara, što predstavlja značajan doprinos ove privatne tvrtke u obrazovanju mladih metaloprerađivača i osiguravanju kvalitetno osposobljenih metalskih radnika.

Mobilni tim je nakon obilaska i razgledavanja proizvodnog pogona i proizvoda tvrtke predstavio usluge HGK i pogodnosti za članice, uz naglasak na mogućnost besplatnog dobivanja oznaka kvalitete HGK i besplatnoga korištenja portala Gospodarska mreža projekta Digitalna komora, te uručio promotivne tiskane materijale HGK.