Objavljeno: 11. 09. 2019. , Ažurirano: 11. 09. 2019.

Javna ustanova Razvojna agencija Bjelovarsko-bilogorske županije na temelju Ugovora o dodjeli bespovratnih sredstava UP.01.3.1.01.0065., u sklopu poziva „Lokalne inicijative za poticanje zapošljavanja – faza III“, a u skladu s Programom državnih potpora za samozapošljavanje, objavila je na svojim mrežnim stranicama 10. rujna Poziv za dodjelu potpora male vrijednosti u projektu „Korak bliže zaposlenju“.

Predmet je dodjela potpora za samozapošljavanje u skladu s Programom dodjele potpora male vrijednosti za samozapošljavanje u sklopu projekta „Korak bliže zaposlenju“ koji je odobren kao dio poziva „Lokalne inicijative za poticanje zapošljavanja – faza III“ Operativnog programa Učinkoviti ljudski, a na kojem je HGK – ŽK Bjelovar jedan od partnera.

Poziv će biti otvoren sve do iskorištenja sredstava od 1.120.000,000 kuna, odnosno najkasnije do 10. listopada, a prihvatljivi troškovi mogu se bsufinancirati do 100% od ukupno traženog iznosa, dok će se prihvatljivi troškovi za nabavu opreme financirati u iznosu od maksimalno 10% ukupnoga dodijeljenog iznosa potpore za samozapošljavanje. Ostali prihvatljivi troškovi koji će se financirati Pozivom odnose se na zakup poslovnog prostora, troškove knjigovodstvenih usluga, obvezne doprinose za samozaposlenu osobu, izradu internetske stranice i dr.

Sve zainteresirane osobe za korištenje potpora za samozapošljavanje Poziv i Program dodjele potpora male vrijednosti, kao i prijavni obrazac i popratnu dokumentaciju, mogu pronaći na mrežnim stranicama nositelja projekta ovdje.