Sportsko-rekreacijsko plovilo, autora Frane Perice iz udruge DALMIT iz Splita osvojilo je 1. nagradu 9. Salona inovacija
Izvor: HGK

Nagrađeni inovatori na 9. Salonu inovacija Bjelovar 2021.


Objavljeno: 09. 12. 2021. , Ažurirano: 22. 12. 2021.


Prema pravilniku o dodjeli nagrada 9. Salona inovacija, HGK – ŽK Bjelovar, kao organizator 9. Salona inovacija Bjelovar 2021. imenovala je predsjednika i dva člana Ocjenjivačkog suda. Predsjednikom je imenovan Igor Bošnjaković, voditelj Odjela za usluge pretraživanja i analize Državnog zavoda za intelektualno vlasništvo RH, a za članove su imenovani Branko Raičković, predsjednik Zajednice tehničke kulture Bjelovarsko-bilogorske županije, i Danijel Horvat, profesor strojarske grupe predmeta na Obrtničkoj školi u Bjelovaru.

Nakon detaljnog pregleda inovacija prikazanih na virtualnim štandovima izlagača, Ocjenjivački je sud glasovao i donio odluku o dobitnicima nagrada.

  1. nagradu 9. Salona inovacija dobilo je Sportsko-rekreacijsko plovilo, autora Frane Perice iz udruge DALMIT iz Splita.
  2. nagradu 9. Salona inovacija dobio je IoT uređaj za detekciju i praćenje poplava, autora Davora Predavca, direktora tvrtke SymbIoTic j.d.o.o. iz Bjelovara.
  3. nagradu 9. Salona inovacija dobio je Harbour Commander autora Roka Baričića iz tvrtke Marex Elektrostroj d.o.o. iz Zadra.

Nagradu za mlade inovatore dobio je Okomiti stalak za bicikl s kompresoromAntonia Lesića i njegovog mentora Zorana Kozjaka iz Industrijsko-obrtničke škole iz Virovitice.

Posebno priznanje najboljoj inozemnoj inovaciji dodijeljeno je smanjenju emisije CO2 u procesu proizvodnje cementa i sode, grupe autora iz Tuzle, BiH, koji su izlagali kao članovi Asocijacije inovatora Bosne i Hercegovine iz Sarajeva.

Svečana dodjela nagradnih plaketa i priznanja autorima inovacija održat će se u srijedu, 22. prosinca, u 12 sati, u dvorani ŽK Bjelovar ili u terminu po dogovoru s dobitnicima.