Vrijeme održavanja: 27.02.2019.

Objavljeno: 28. 02. 2019. , Ažurirano: 28. 02. 2019.

Stručna referentica Snježana Maras i viši stručni referent Miljenko Juratovac posjetili su 27. veljače tvrtku Assa Abloy Croatia u Bjelovaru. R&D menadžer Dalibor Bogović predstavio je tvrtku i proces proizvodnje te ispitivanje kvalitete proizvedenih protupožarnih vrata.

Tvrtka Metalind osnovana je 1996. godine i trenutno zapošljava 180 djelatnika. Od kraja 2011. godine nalazi se u vlasništvu korporacije Assa Abloy, vodećega svjetskog proizvođača okova i opreme za vrata.

Proizvodni program tvrtke obuhvaća čelična i aluminijska protupožarna vrata i protupožarno staklo te posebne izvedbe vrata – protuprovalna, dimnonepropusna, rendgenska, vrata otporna na metak te zvučno izolirana vrata.

Proizvodni kapaciteti smješteni su u četirima proizvodnim halama ukupne površine 10.000 četvornih metara. Tvrtka posjeduje vlastiti vozni park i timove za ugradnju vrata na novoizgrađenim objektima. Orijentirani su na izvoz u zemlje Europske unije, Srbiju, BiH, Crnu Goru, Rumunjsku, Tursku, Katar i dr.

Tvrtka je 2015. godine osvojila LEAN i tri ISO standarda – ISO 9001, ISO 14001 i BS OHSAS 18001.

Djelatnici tvrtke mogu nakon mjerenja na gradilištu proizvesti vrata u dimenzijama prema želji kupca, samostalno ih ugraditi, redovito održavati njihovu funkcionalnost i reagirati na poziv kupca u najkraćemu mogućem vremenu.

Bogoviću je mobilni tim predstavio paletu usluga i pogodnosti za članice HGK, uz naglasak na prednosti korištenja novog portala Digitalna komora.