Vrijeme održavanja: 08.02.2020. - 09.02.2020.

Objavljeno: 10. 02. 2020. , Ažurirano: 11. 02. 2020.

Na izložbenom su se prostoru Hrvatske gospodarske komore na 16. Međunarodnom pčelarskom sajmu 8. i 9. veljače na sajamskom prostoru u Gudovcu kod Bjelovara predstavile tvrtke i obiteljska poljoprivredna gospodarstva iz Primorsko-goranske, Krapinsko-zagorske, Virovitičko-podravske, Osječke, Zagrebačke i Bjelovarsko-bilogorske županije. Bilo je ukupno 17 izlagača, koji su prodavali svoje proizvode po povoljnijim cijenama: med i proizvode od meda, opremu za proizvodnju, preradu i pakiranje meda, radne cipele i zaštitnu radnu odjeću za pčelare te poljoprivredne proizvode i rukotvorine.

Ministrica poljoprivrede Marija Vučković otvorila je 16. Sajam i 7. izložbu vina i vinogradarske opreme. Na najvećem je pčelarskom sajmu u Republici Hrvatskoj sudjelovalo 180 izlagača, a posjetilo ga je oko 10.000 posjetitelja iz Republike Hrvatske i okolnih država. Sajamska se manifestacija održala na 5000 četvornih metara, a bila je podijeljena u tri cjeline: izložba i prodaja meda i pčelinjih proizvoda, izložba i prodaja pčelarske opreme te stručne edukacije za proizvođače pčelinjih proizvoda.

Brojna stručna predavanja o pčelarskoj i vinarskoj opremi te brojne degustacije domaćih vina i gastronomskih delicija dodatno su obogatili doživljaj prvog ovogodišnjega bjelovarskog sajma.