Vrijeme održavanja: 10.12.2019.

Objavljeno: 11. 12. 2019. , Ažurirano: 11. 12. 2019.

U ŽK Bjelovar 10. prosinca održana je svečana sjednica Gospodarskog vijeća ŽK Bjelovar na kojoj su dodijeljena priznanja najuspješnijim trgovačkim društvima u 2018. godini na temelju ekonomskih pokazatelja, ali i ugleda pojedinih tvrtki te njihova doprinosa županijskom gospodarstvu u cjelini. Kandidatom za dobivanje ovog prestižnog priznanja postaje se isključivo izvrsnošću u poslovanju, a ŽK Bjelovar ih dodjeljuje u namjeri da ih nagradi te potakne na održavanje kontinuiteta uspješnosti, ali i kao primjer i poticaj i ostalim poduzetnicima.

U kategoriji malih trgovačkih društava, priznanje je dobila Coner Grupa u sklopu koje djeluju Zdravstvena ustanova Ljekarna Coner, Online Ljekarna Coner, Wellness&spa centar Coner, Apartmani Barbati, Vinarija Coner i Bistro Franz.

U kategoriji srednjih trgovačkih društva, plaketu Zlatna kuna dobila je tvrtka Intra lighting d.o.o. iz Čazme koja je specijalizirani  proizvođač arhitekturnih rasvjetnih tijela i svjetlosnih sustava za poslovne i javne prostore, trgovine i trgovačke centre, hotele i dr. Tvrtka je pretežno izvozno orijentirana, s predstavništvima u 11 zemalja i izvozom u 50-ak zemalja.

U kategoriji velikih trgovačkih društava, plaketa je urečena Primi Commerce d.o.o. iz Bjelovara, najvećem nacionalnom proizvođaču namještaja, koja je ovu nagradu primila drugi put zaredom.

Posebno je priznanje za 70 godina uspješnog i kontinuiranog djelovanja dobila tvrtka Čazmatrans Nova d.o.o. iz Čazme koja pod tim nazivom djeluje posljednjih 10-ak godina i vlasnik je i osnivač i drugih trgovačkih društava iz Čazmatrans Grupe; Čazmatrans Prometa d.o.o., Čazmatrans Vukovara d.o.o, Čazmatrans Dalmacije d.o.o. i Čazmatrans - putničke agencije d.o.o. te Autotransportom Karlovac d.d. kao povezanim društvom.

ŽK Bjelovar priznanja je ove godine dodijelila po 24. put, prvi put su dodijeljena 1996. godine, kada su tadašnju brončanu, srebrnu i zlatnu medalju za najuspješnija trgovačka društva dobili POD d.o.o. iz Dežanovca, Brestovac d.d. iz Garešnice te Sirela d.d. iz Bjelovara.