Vrijeme održavanja: 06.09.2019. - 08.09.2019.

Objavljeno: 11. 09. 2019. , Ažurirano: 11. 09. 2019.

Na 27. Jesenskomu međunarodnom bjelovarskom sajmu, koji je održan od 6. do 8. rujna na sajamskome prostoru u Gudovcu kod Bjelovara, sudjelovali su izlagači županijskih komora iz Osijeka, Požege, Slavonskog Broda, Virovitice, Čakovca, Krapine, Siska, Zagreba i Bjelovara. Ove je godine na Jesenskome sajmu nastupilo 470 izlagača, a članice iz navedenih županijskih komora su po promotivnim cijenama prodavale med i pčelarske proizvode, prirodnu kozmetiku, voćna vina i sokove, kožne jakne, radnu odjeću i obuću, mjerne uređaje, peći i sustave za grijanje, vanjsku izolaciju objekata, LED rasvjetu, a na vanjskom izložbenome prostoru traktore, prikolice i priključke za traktore, montažne objekte, slastice, čajeve i proizvode biljnog podrijetla, obuću, čarape, kaktuse i dr.

Djelatnici Županijske komore Bjelovar promovirali su označavanje hrvatskih proizvoda oznakama Hrvatska kvaliteta i Izvorno hrvatsko, Digitalnu komoru, usluge Komore te prigodna tiskana izdanja HGK.

Sajam je službeno otvorila predsjednica Republike Hrvatske Kolinda Grabar Kitarović, a na otvorenju su bili i Ministrica poljoprivrede Marija Vučković, župan Bjelovarsko-bilogorske županije Damir Bajs, gradonačelnik Grada Bjelovara Dario Hrebak i direktor Bjelovarskog sajma Davorin Posavac te brojni drugi uzvanici i posjetitelji.

Jesenski je sajam od prošle godine bogatiji za dvije nove manifestacije; HOROP-Sajam opreme za hortikulturu i GRO-KO-Sajam građevinske i komunalne opreme, a četvrtu godinu zaredom organizira se Peti element – Sajam grijanja i obnovljivih izvora energije. U bogatom programu ove sajamske priredbe bilo je kulturno-zabavnih događanja, degustacija domaćih proizvoda i raznovrsne gastronomske ponude.