Objavljeno: 11. 12. 2017. , Ažurirano: 12. 12. 2017.

Na svečanoj sjednici Gospodarskog vijeća HGK – Županijske komore Požega 8. prosinca dodijeljene su nagrade za najbolje tvrtke u Požeško-slavonskoj županiji za 2016. godinu. Plakete Zlatna kuna za uspješno poslovanje dobile su tvrtke Plamen d. o. o. iz Požege za najuspješniju veliku tvrtku, Lipik Glas d. o. o. iz Lipika za najuspješniju srednje veliku tvrtku te Konto d. o. o. iz Požege za najuspješniju malu tvrtku.

Na samom početku svečane sjednice okupljene je pozdravio predsjednik ŽK Požege Luka Balenović, nakon pozdrava ukratko je predstavio stanje gospodarstva Požeško-slavonske županije u 2016. Potom je direktor Sektora za financijske institucije, poslovne informacije i ekonomske analize Zvonimir Savić održao stručno predavanje Razvojne raznolikosti i gospodarski potencijali županija. U prezentaciji je napravljena usporedba Hrvatske i županija s ostatkom Europske unije te demografska kretanja i problemi koji iz toga proizlaze. Nakon toga je glavni savjetnik ministrice u Ministarstvu regionalnog razvoja i fondova EU Zvonimir Repač predstavio novosti iz EU projekata te projekt Slavonija. Nakon svih izlaganja na svečanom dijelu sjednice, potpredsjednik HGK za poljoprivredu, šumarstvo i ribarstvo Ivan Škorić dobitnicima je dodijelo priznanja.

 Žk Požega kuna 2017..jpg

Svečana sjednica gospodarskog vijeća ŽK Požega; Snimio: HGK

Zlatnu plaketu za najuspješnije malo trgovačko društvo u 2016. godini dobila je tvrtka Konto d. o. o. iz Požege. Konto d. o. o. obiteljska je tvrtka koja se bavi projektiranjem i održavanjem informacijskih sustava. Broji 20-ak zaposlenih, ima dva ureda, u Požegi i Varaždinu, te je u 2016. godini ostvarila prihod od 8 milijuna kuna. Njihova informatička rješenja koriste mnogobrojne tvrte i obrti, 90 posto studentskih centara te brojna ministarstva i agencije.

 dobitnik ZK konto.jpg

Zlatnu plaketu za najuspješnije srednje trgovačko društvo u 2016. godini dobila je tvrtka Lipik Glas d. o. o. iz Lipika. Lipik Glas d. o. o. osnovan je 1963. godine, od 2001. je u 100-postotnom vlasništvu Isoclima S.p.A. iz Italije. U 2016. godini ostvarili su prihod od 120 milijuna kuna, a gotovo cjelokupni asortiman izvoze. Njihova je najvažnija djelatnost proizvodnja automobilskih stakala visokih performansi za niskoserijska, visokobudžetna vozila kao što su Mclaren, Lamborghini, Bentley, Aston Martin i drugi, te proizvodnja stakala za vlakove, brodove i jahte. Trenutno zapošljavaju 230 radnika s tendencijom rasta. Ove su godine također bili nominirani na Zlatnu kunu na državnoj razini.

 dobitnik ZK lipik glas.jpg

Zlatnu plaketu za najuspješnije veliko trgovačko društvo u 2016. godini dobila je tvrtka Plamen d. o. o. iz Požege. Plamen d. o. o. ljevaonica ima 85-godišnju tradiciju u proizvodnji proizvoda od lijevanog željeza. Najveći dio proizvodnje odnosi se na proizvodnju kamina, peći te štednjaka. Izvozno je orijentirana tvrtka s više od 80 posto proizvodnje za tržište Europe. U 2016. godini ostvarili su prihode od 164 milijuna kuna te zapošljavali 368 radnika. U posljednje su tri godine ostvarili velike investicije, ulaganja u proširenje kapaciteta i poboljšanje tehnologije. Tvrtki Plamen ovo je 6. nagrada za najuspješnije trgovačko društvo u Požeško-slavonskoj županiji.

dobitnik ZK plamen.jpg