Zlatne kune tvrtkama Brenta, ZMH Horvat i Omco Croatia

Vrijeme održavanja: 02.12.2016.

Na svečanoj sjednici Gospodarskog vijeća Županijske komore Krapina, 2. prosinca najbolje su tvrtke u Krapinsko-zagorskoj županiji (za 2015. godinu) dobile plakete "Zlatna kuna".

Na samom početku svečane sjednice sve prisutne su, uz župana Željka Kolara, pozdravili i potpredsjednica HGK za graditeljstvo, promet i veze Mirjana Čagalj te predsjednik ŽK Krapina Josip Grilec. Sjednici su prisustvovali i zamjenik župana za gospodarstvo Anđelko Ferek-Jambrek, gradonačelnik Krapine Zoran Gregurović, načelnik Huma na Sutli Zvonko Jutriša, potpredsjednik Obrtničke komore Krapinsko-zagorske županije Tomica Jurinjak, članovi Gospodarskog vijeća, predstavnici institucija, banaka i medija.

 Krapina-svečana sjednica-Mirjana Čagalj-13.jpg

Potpredsjednica HGK Mirjana Čagalj; Izvor: ŽK Krapina; Snimio: Zagorje International.

Potpredsjednica Hrvatske gospodarske komore Mirjana Čagalj predstavila je gospodarstvenicima nove aktivnosti HGK u narednom razdoblju te najavila potpisivanje sporazuma o suradnji HGK sa svim ministarstvima.

Krapina-svečana sjednica-Josip Grilec-12.jpg

                                 Predsjednik ŽK Krapina Josip Grilec; Izvor: ŽK Krapina; Snimio:  Zagorje International.

Predsjednik Županijske komore Krapina Josip Grilec istaknuo je da je prošla godina bila dobra za zagorsko gospodarstvo i da je u svim segmentima zabilježen rast. Dodao je da je Krapinsko-zagorska županija izvozno orijentirana te je to  razlog iz kojeg zagorsko gospodarstvo konstantno raste. Župan Željko Kolar izjavio je kako je gospodarski rast u županiji počeo prije nego u drugim dijelovima Hrvatske.

 

Krapina-svečana sjednica-Željko Kolar-14.jpg

                              Željko Kolar, župan Krapinsko-zagorske županije; Izvor: ŽK Krapina; Snimio: Zagorje International.

U kategoriji malih trgovačkih društava, u konkurenciji 160 zagorskih tvrtki, "Zlatnu kunu" dobila je tvrtka Brenta d. o. o. iz Huma na Sutli, osnovana 2007. godine na inicijativu skupine talijanskih i hrvatskih partnera i danas ima 19 zaposlenih. Proizvodi boce za vodu namijenjene za sportsko korištenje  i izvoze više od 95 posto ukupne proizvodnje. Prošle godine ostvarili su ukupni prihod od 21,6 milijuna kuna s dobiti od 2,6 milijuna kuna.

 

Krapina-svečana sjednica-3.jpg

                      Josip Grilec, Pierantonio Parolin, Anđelko Ferek-Jambrek; Izvor: ŽK Krapina; Snimio: Zagorje International.

U kategoriji srednjih trgovačkih društava, među 47 tvrtki koje su ispunile kriterije, "Zlatnu kunu" treći put je dobila tvrtka ZMH Horvat d. o. o. iz Konjščine. Osnovana je 1993. godine, a bavi se proizvodnjom, preradom, skladištenjem i distribucijom smrznute hrane te ugostiteljstvom i trenutno zapošljavaju 147 djelatnika. U prošloj godini imali su ukupni prihod od 84,2 milijuna kuna, a bruto dobit po zaposlenom bila je 121.502 kune.

 Krapina-svečana sjednica-4.jpg                              

                                 Josip Grilec, Zoran Horvat, Zoran Gregurović; Izvor: ŽK Krapina; Snimio: Zagorje International.

U kategoriji velikih trgovačkih društava, "Zlatnu kunu" je, među devet tvrtki koje su ispunile kriterije, dobila tvrtka OMCO Croatia d. o. o. iz Huma na Sutli. Članica je belgijske OMCO grupe koja se bavi proizvodnjom staklarskog alata, odnosno kalupa za proizvodnju staklene ambalaže i više od 90 posto plasira na inozemno tržište. Tvrtka ostvaruje godišnji rast proizvodnje od 20 posto. Ukupni prihodi u prošloj godini sa zaposlenih 536 djelatnika, iznosili su im 452,7 milijuna kuna, a dobit 94,5 milijuna kuna.

  Krapina-svečana sjednica-5.jpg

                               Josip Grilec, Darko Ranogajec, Željko Kolar; Izvor:  ŽK Krapina; Snimio:  Zagorje International.

Županijska komora Krapina posebno Priznanje za 60. godišnjicu uspješnog rada dodijelila je krapinskoj tvrtki Krakom d. o. o. za iznimni doprinos razvitku gospodarstva, a vaučer od deset tisuća kuna uručen je tvrtki TPK Orometal d. d. iz Oroslavja, koja uskoro ulazi u veliku investiciju vrijednu deset milijuna kuna.

 Krapina-svečana sjednica-2.jpg

                              Josip Grilec, Katarina Posilović, Mirjana Čagalj; Izvor: ŽK Krapina; Snimio: Zagorje International.

 

Krapina-svečana sjednica-6.jpg

                                        Vaučer za TPK Orometal d. d.; Izvor:  ŽK Krapina; Snimio: Zagorje International.

Nagrade i priznanja najboljim zagorskim tvrtkama predali su župan Željko Kolar, dožupan Anđelko Ferek-Jambrek, predsjednik Županijske komore Krapina Josip Grilec te potpredsjednica Hrvatske gospodarske komore Mirjana Čagalj.

 

Što su rekli nagrađeni

 

Darko Ranogajec – predsjednik Uprave OMCO Croatia iz Huma na Sutli:

Naša najveća nagrada je zadovoljstvo naših zaposlenika i kupaca i mogućnost da se razvijamo u poslu te ulažemo u još bolju budućnost. Krapinsko-zagorska županija s više od 1.000 zaposlenih u staklarskoj industriji jest svjetski centar za izradu staklene ambalaže.  Tih 1.000 ljudi proizvede alat za svaku desetu bocu na svijetu. Imamo znanja, imamo sposobnosti, a imali smo i hrabrosti ući u nepoznatu tržišnu utakmicu.

 

Zoran Horvat – direktor tvrtke ZMH Horvat:

U svakom slučaju, ovo priznanje znači poticaj za daljnji rad i mnogo više morala za nove pobjede.

 

Pierantonio Parolin – direktor tvrtke Brenta:

Ovo je čast za našu tvrtku, no ovu nagradu zaslužili su naši zaposlenici na koje smo vrlo ponosni. Cilj nam je ulagati, iz godine u godinu.

 

Katarina Posilović – direktorica Krakoma:

Iznimna čast i zadovoljstvo mi je što mogu svjedočiti tome da je Krakom kao tvrtka dobila ovo priznanje za 60. obljetnicu postojanja. Bilo je boljih i lošijih vremena, sad planiramo razne investicije. Ove smo godine mnogo toga napravili u našem gradu na obnovi plinske i vodovodne infrastrukture te na groblju, a imamo i daljnje planove za zaštitu okoliša.

Kontakti