Zagrebačka banka d.d.


Trg bana Josipa Jelačića 10
10000 Zagreb
Tel.: 01 / 3773 333
E-mail: zaba@unicreditgroup.zaba.hr
www.zaba.hr

Zagrebačka banka d.d. dio je Grupe UniCredit, paneuropske komercijalne banke s potpuno integriranim korporativnim i investicijskim bankarstvom, koja svojim klijentima pruža usluge putem jedinstvene prodajne mreže rasprostranjene u zapadnoj, srednjoj i istočnoj Europi. Kao vodeća banka u Hrvatskoj nezaobilazan je partner u financiranju i realizaciji ključnih infrastrukturnih projekata poput izgradnje cesta i zračnih luka ili financiranja javnih potreba na državnoj i lokalnoj razini. S druge strane, privatni sektor jedan je od ključnih pokretača gospodarskog razvoja, a brojne poduzetničke ideje ostvaruju se upravo u suradnji sa Zagrebačkom bankom.

S klijentima i partnerima pridonosi transformaciji društva uvođenjem novih tehnologija te internacionalizaciji poslovanja, zatim podizanju konkurentnosti i održivom razvoju ukupnoga gospodarstva. Posvećena je potrebama klijenata oslanjajući se na tržišnu poziciju Grupe UniCredit kojoj pripada, a i na konkurentske prednosti koje iz toga proizlaze. Banka ostvaruje solidne poslovne rezultate, ponajprije zahvaljujući stabilnom rezultatu operativnog poslovanja te dobrom upravljanju rizicima. Stopa adekvatnosti kapitala na visokoj je razini, s obzirom na to da banka ima dovoljno likvidnosti i solidan potencijal da podupre kreditnu aktivnost i u idućim razdobljima.

Slijedom pozitivnih makroekonomskih kretanja, ostvaren je rast novoodobrenih kredita stanovništvu, trgovačkim društvima i javnom sektoru. I u nadolazećem razdoblju bit će usmjerena na transformaciju poslovanja radi unapređenja iskustava klijenata, zatim na edukaciju zaposlenika i uspostavu jednostavnijih procesa temeljenih na agilnom pristupu i digitalnim tehnologijama.