Hum na Sutli 203
49231 Hum na Sutli
Tel.: 049 / 326 326
E-mail: prodaja@vetropack.hr
http://www.vetropack.hr/

 

Vetropack Straža d.d. iz Huma na Sutli jedini je proizvođač staklene ambalaže u Hrvatskoj. Utemeljena je 1860. kao mala šumska staklana u kojoj su se proizvodile boce za punionicu mineralne vode u obližnjoj Rogaškoj Slatini. Od 1996. godine je u vlasništvu švicarskog Vetropacka, koji uz ovu ima i tvornice stakla u Švicarskoj, Austriji, Češkoj, Slovačkoj,  Ukrajini, Italiji te odnedavno u Moldaviji. 

Tvornica zapošljava 650 ljudi. Poduzećem upravlja lokalni menadžment na čijem je čelu Tihomir Premužak, predsjednik Uprave tvrtke.

Vetropack proizvodi standardne i ekskluzivne oblike boca i staklenki u bijeloj, zelenoj, smeđoj, olive i cuvee boji. Uvođenjem tehnologije bojanja stakla u feederu, mogu se proizvesti i boce u nijansama drugih boja. Kupcima, proizvođačima pića i prehrambenih proizvoda, nude kompletan razvoj, od prve ideje o staklenoj ambalaži, preko pravovremenih isporuka gotovih proizvoda visoke kvalitete, do usluge savjetovanja na linijama punjenja.  

U tvornici su instalirane 3 staklarske peći i 11 proizvodnih linija, s kapacitetom od ca 260.000 tona ambalažnog stakla godišnje. Svojom proizvodnom tehnologijom i stručnošću ljudi koji u njoj rade ova tvornica stakla može konkurirati najmodernijim europskim staklanama. Uz standard kvalitete ISO 9000:2008, Vetropack Straža ima uveden i FSSC 22000 (standard sigurnosti hrane), čime kupcima jamči visoku kvalitetu procesa i proizvoda.

Vetropack Straža isporučuje svoje proizvode na domaće tržište i u sve države regije. Preko sestrinskih staklana prodaje i u druge evropske zemlje.  U prošloj je godini prodano  preko  milijardu boca i staklenki, od čega je gotovo 73 posto plasirano na izvozna tržišta. Proizvedeno je 266 tisuća tona ambalažnog stakla.

Unatoč smanjenju prodaje uzrokovane koronakrizom, u Vetropack Straži se provodi remont staklarske peći kojem su prethodili i opsežni infrastrukturnih radovi. Riječ je o najvećoj investiciji u povijesti Straže, čijom će realizacijom tvornica osnažiti svoju konkurentnost na tržištu. Nova će peć biti puštena u rad početkom 2021.  

Poduzeće posluje prema načelima društveno odgovornog poslovanja. Uredno i pravovremeno se izvršavaju sve obaveze prema zaposlenicima, državi i lokalnoj zajednici, poslovnim partnerima i vlasniku. Svaka investicija znači korak dalje u zaštiti okoliša. 

Vetropack Straža 2020. godine obilježava 160. obljetnicu postojanja.