Trg Dražena Petrovića 3
10000 Zagreb
Tel.: 01 / 700 0709
E-mail: info@syntio.net
www.syntio.net
 

Syntio je tvrtka koja se bavi podatkovnim inženjeringom u cloudu i svoju ulogu na tržištu vidi u povezivaju podatkovnog inženjeringa, cloud tehnologije i inovativnosti. Cilj tvrtke i njezinih zaposlenika, je pomoći drugim tvrtkama u unaprjeđenju njihovog poslovanja kroz digitalnu transformaciju. Kroz suradnju, Syntio klijentima dijeli svoje znanje o tom području, a kroz proizvode im omogućuju brže provođenje promjena softverskih arhitektura.

Osim sjedišta u Zagrebu, otvorili su i urede u Danskoj i Americi te zapošljavaju sve veći broj inženjera. Većinu trenutnih zaposlenika čine inženjeri, koji već dugi niz godina grade svoje iskustvo na međunarodnim projektima.

"Dugogodišnje iskustvo u industriji ukazalo nam je na veliki potencijal koje područje podatkovnog inženjerstva ima za poboljšanje postojećih i izgradnju novih poslovnih modela. Potaknuti time, odlučili smo svoje resurse uložiti u istraživanje i razvoj inovativnih proizvoda i usluga koje bi dale značajan doprinos poslovanju naših klijenata kao i IT zajednici", naglasio je Davorin Cetto, CEO Syntia, te dodao: "Naš način rada ostvaruje se kroz suradnju s klijentima. Analiziramo njihovo poslovanje i rješenja ostvarujemo zajedno."

Iskustvo i znanje stečeno na projektima s klijentima prenosi se u Syntio Labs, interni inkubator gdje se radi na razvoju jedinstvenih podatkovnih rješenja koja se dijele sa cijelom zajednicom putem open-source kanala. Vjerojatno se pitate zašto bi firma dijelila proizvode besplatno i o čemu se tu, ustvari, radi? Syntio smatra da nešto što može biti korisno svima ne bi trebalo držati sakrivenim i samo za sebe, nego omogućiti svima na korištenje, pogotovo zajednici od koje su i oni sami naučili mnogo.