Kolodvorska 120 b
48361 Kalinovac
Tel.: 048 / 883 112
E-mail: rasco@rasco.hr
rasco.hr

 

Rasco je hrvatski proizvođač opreme za održavanje prometne infrastrukture. Tijekom 30 godina rada kompanija je iz male zanatske radionice izrasla u jednu od vodećih u svojoj industriji, s prisutnošću u više od 40 država na pet kontinenata i udjelom izvoza u ukupnim prihodima od 80%.

Rascov proizvodni pogoni u Kalinovcu kod Đurđevca zapošljavaju 340, a u Senti u Srbiji 70 ljudi. U sofisticirano organiziranim i opremljenim pogonima realizira se u potpunosti integriran proces proizvodnje koji počinje sirovim metalom, a završava gotovim proizvodom.

Zaokružen Rascov proizvodni program omogućuje opremanje vozila strojevima i nadogradnjama za zimsko i ljetno održavanje svih vrsta prometne infrastrukture, od autocesta, preko brzih cesta i urbanih sredina pa sve do šumskih putova i vodotokova. Kupci na jednome mjestu i od jednog dobavljača dobivaju kompletno rješenje za sva vozila koja se koriste u održavanju, neovisno je li riječ o kamionima, višenamjenskim vozilima ili traktorima.

Jedna od prekretnica u poslovanju kompanije dogodila se 2012. s početkom proizvodnje maloga univerzalnog vozila MUVO. Danas MUVO održava više od 20 hrvatskih i na desetke svjetskih gradova, uključujući München, Pariz, Bergen, Budimpeštu, Prag i Brisbane. Nakon uspjeha s prvim vlastitim vozilom Rasco 2019. predstavlja Lynx, prvu hrvatsku kompaktnu čistilicu namijenjenu čišćenju javnih površina.

Potrebe kupaca i tržišni trendovi ključan su pokretač razvoja novih i poboljšavanja postojećih proizvoda čija su kvaliteta, pouzdanost i sigurnost potvrđene nizom međunarodnih certifikata.

Izvrsni poslovni rezultati, stručan i motiviran tim te moderni proizvodni kapaciteti čine čvrste temelje za ostvarenje još ambicioznijih planova koje Rasco ima za budućnost.

Izvor: HGK