Izvor: HGK

Specijalna bolnica Sv. Katarina

Bračak 8
49210 Bračak (Zabok)
Tel.: +385 49 20 48 88
E-mail: info@svkatarina.hr
www.svkatarina.hr

 

Specijalna bolnica Sv. Katarina centar je izvrsnosti i prva europska bolnica s prestižnom američkom akreditacijom Global Healthcare Accreditation. Bolnica je nastavna baza četiriju medicinskih fakulteta i partnerska institucija s vodećim američkim i njemačkim bolnicama. Predvodnik je uvođenja integriranog koncepta personalizirane medicine u kliničku praksu, kao što je postupak aplikacije mikrofragmentiranog masnog tkiva s mezenhimalnim matičnim stanica u liječenju osteoartritisa te provedba farmakogenomskog, proaktivnog i dijagnostičkog genetičkog testiranja.

Službena je bolnica Hrvatske nogometne reprezentacije i Hrvatskog olimpijskog odbora, a u njoj se liječe vrhunski sportaši sa svih kontinenata.

Od pacijenata koji žive izvan granica Hrvatske ostvaruje više od 40 posto ukupnih prihoda. U suradnji s vodećom američkom bolnicom Mayo Clinic i International Society for Applied Biological Science organizira vodeće svjetske znanstvene događaje iz područja genetike u kojima je dosad sudjelovalo 5000 znanstvenika iz 75 država, a među kojima je i sedam dobitnika Nobelove nagrade.

U bolnici se godišnje dijagnosticira i liječi više od 30 tisuća pacijenata. Odlukom Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta RH postala je sastavnica Znanstvenog centra izvrsnosti za personaliziranu brigu o zdravlju. Vodeći svjetski online časopis za medicinski turizam International Medical Travel Journal (IMTJ) dodijelio joj je 2017. godine nagradu za izvrsnost i inovacije u medicinskom turizmu te je proglašena Najboljom međunarodnom specijalnom bolnicom godine. Iste je godine na dodjeli nagrade European Business Award zahvaljujući poslovnim uspjesima izabrana među deset najboljih europskih kompanija u svojoj kategoriji.