Radnička cesta 50
10000 Zagreb
Tel.: 01 / 6360 000
E-mail: pr-marketing@pbz.hr
www.pbz.hr

 

Privredna banka Zagreb d.d. (PBZ) od svoga osnutka 1966. godine važan je čimbenik u razvoju hrvatskoga gospodarstva. Tu svoju ulogu zadržala je sve do danas i kao članica grupe Intesa Sanpaolo, jedne od najvećih bankarskih grupa u Europi s gotovo 20 milijuna klijenata i prisutna je u oko 40 zemalja svijeta. S više od 1,6 milijuna klijenata, PBZ je banka univerzalnog tipa, tehnološki visokorazvijena i nudi cjelovit asortiman specijaliziranih proizvoda i usluga te s razgranatom poslovnom mrežom od 194 poslovnice i 770 bankomata pokriva teritorij cijele zemlje.

S oko 2,5 milijuna izdanih kartica, PBZ Grupa je predvodnik u kartičnom poslovanju s tržišnim udjelom u kreditnim karticama oko 33 posto.

Po rezultatima poslovanja, kontinuirano je u samom vrhu hrvatskog bankarstva te je dodatno učvrstila svoju ulogu predvodnika u novim tehnologijama, kontinuirano razvijajući nove i inovativne proizvode i usluge za građane i poduzeća te znatno sudjelujući u financiranju gospodarstva i razvoju malog i srednjeg poduzetništva u zemlji.

Također, uloženi su znatni napori u vlastitu preobrazbu kako bi postali u potpunosti opremljena banka za digitalne usluge. Temeljito su redizajnirani i znatno nadograđeni sadržaji i dostupnost digitalnih usluga na svim raspoloživim platformama.

U PBZ-u se više od 96 posto transakcija obavlja elektroničkim putem. Nova je platforma PBZ digitalnog bankarstva višekanalni koncept internetskog i mobilnog bankarstva s brojnim inovativnim funkcionalnostima uz mogućnost personalizacije aplikacije prema potrebama i željama klijenata. Također, PBZ je prva komercijalna banka u Hrvatskoj koja svojim klijentima omogućuje usluge Google Pay još od 2018. godine te od ove godine i Apple Pay.

Valja naglasiti da je PBZ centar izvrsnosti za mnoga područja bankarskog poslovanja u Intesa Sanpaolo Grupi, a nedavno je postao i regionalni bankarski centar preuzimanjem većinskog vlasništva u bankama Intesa Sanpaolo u Bosni i Hercegovini i Sloveniji.

Izvor: HGK