Privredna banka Zagreb d.d.


Radnička cesta 50
10000 Zagreb
Tel.: 01 / 6360 000
E-mail: pr-marketing@pbz.hr
www.pbz.hr

 

Privredna banka Zagreb d.d. (PBZ) od svoga osnutka 1966. godine važan je čimbenik u razvoju hrvatskoga gospodarstva. Tu svoju ulogu zadržala je sve do danas i kao članica grupe Intesa Sanpaolo, jedne od najvećih bankarskih grupa u Europi s gotovo 20 milijuna klijenata i prisutna je u oko 40 zemalja svijeta. S više od 1,6 milijuna klijenata, PBZ je banka univerzalnog tipa, tehnološki visokorazvijena i nudi cjelovit asortiman specijaliziranih proizvoda i usluga te s razgranatom poslovnom mrežom od 194 poslovnice i 770 bankomata pokriva teritorij cijele zemlje.

Gledajući rezultate poslovanja, PBZ je kontinuirano u samome vrhu hrvatskoga bankarstva, visoko je likvidna i kapitalizirana banka te je pokazala izuzetnu otpornost uspješno odgovarajući svim izazovima kojima je domaći bankarski sustav bio izložen posljednjih godina. S oko dva milijuna aktivnih kartica, PBZ Grupa lider je u kartičnom poslovanju s tržišnim udjelom u kreditnim karticama većim od 30 posto. PBZ je zadržao ulogu predvodnika u novim tehnologijama, kontinuirano razvijajući nove i inovativne proizvode te usluge za građane i tvrtke te znatno sudjelujući u financiranju gospodarstva i razvoju malog i srednjeg poduzetništva. Poslovnom suradnjom s Googleom i nedavnim uvođenjem Google Pay usluge, PBZ je potvrdio vodeću ulogu u inovativnim rješenjima na financijskom tržištu, i to ne samo u Hrvatskoj, već i šire u regiji. U PBZ-u se već danas manje od četiri posto transakcija obavlja u poslovnicama. Bilježi stalni rast korisnika digitalnog bankarstva i ima oko 700.000 klijenata koji se koriste bilo internetskim bilo mobilnim bankarstvom, ili obama servisima putem kojih se mjesečno napravi oko 1,7 milijuna transakcija.

Važno je istaknuti da je PBZ centar izvrsnosti za mnoga područja bankarskog poslovanja u grupi Intesa Sanpaolo, a nedavno je postao i regionalni bankarski centar preuzimanjem većinskog vlasništva u bankama Intesa Sanpaolo u Bosni i Hercegovini te Sloveniji.