Hum na Sutli 107/5
49231 Hum na Sutli
Tel.: 049 / 327-401
E-mail: omco.hr@omcomould.com
www.omcomould.com

 

Omco Croatia d.o.o. iz Huma na Sutli vodeći je europski, a moglo bi se reći i svjetski proizvođač alata za izradu staklene ambalaže. Od 1997. godine dio je grupe Omco International i bavi se istom djelatnošću kao i cijela Omco grupa čije je sjedište u Belgiji, a pogoni u Velikoj Britaniji, Turskoj, Rumunjskoj i Republici Hrvatskoj, ljevaonica u Belgiji i Sloveniji te predstavništva u SAD-u, Ruskoj Federaciji i na Dalekom istoku.

Kao poštovan europski dobavljač alata za izradu staklene ambalaže, svojim proizvodima opskrbljuje najveće europske i svjetske grupacije za proizvodnju staklene ambalaže, tako da više od 97 posto proizvoda završava na inozemnom tržištu.

Omco Croatia jedna je od najbolje opremljenih tvornica u regiji za strojnu obradu metala s najsuvremenijom tehnologijom i opremom, stoga i središte izvrsnosti te mjesto školovanja i obučavanja mladih ljudi, koji čine i većinu zaposlenika tvornice.

Omco Croatia d.o.o. trenutno zapošljava 720 ljudi. Investicijski je ciklus od 35 milijuna eura završen 2017. godine, čime se proizvodnja povećava za 15 – 20 posto, a ulaganja će se nastaviti i u narednim godinama.