Izvor: HGK
Zagrebačka ulica 228/c
44 330 Novska
Tel.: 044 / 692 170
E-mail: vukelic@mmm-vukelic.hr
mmm-vukelic.hr

 

Poduzeće MMM-Vukelić d.o.o. u vlasništvu je Marijana Vukelića iz Brestače kraj Novske. Osnovano je u ožujku 1992. godine. Nedaleka prva crta bojišnice u domovinskom ratu nije dopuštala jači zamah te su veće investicije u proizvodne pogone i tehnologiju u samom poduzeću počele nakon 1995. godine. Poduzeće je smješteno na prostoru velikom približno 75 000 četvornih metara  sa svim proizvodnim pogonima i gospodarskim dvorištem te je trenutno zaposleno oko 200 djelatnika.

Djelatnost kojom se bave proizvodnja je rezane građe i finalnih proizvoda od drva. Proizvodni program i sama tehnologija europski su orijentirani, tako da se oko 80% proizvoda prodaje u zemlje Europske unije, a ostali dio u našoj zemlji i ostatku svijeta.

Primarna proizvodnja godišnje preradi otprilike 20 000 kubičnih metara trupaca, a svi poluproizvodi namijenjeni su vlastitoj finalnoj proizvodnji. Od finalne proizvodnje posjeduju proizvodnju prirodnog furnira, masivnih lijepljenih ploča, proizvodnju lamele, masivnog parketa i seljačkog poda, a njihova stolarija izrađuje unutarnju i vanjsku stolariju, komadni namještaj po narudžbi, gazišta te interijere.

Da bi sve ovo proizvodili, trebalo je uložiti u proizvodne pogone, nove tehnologije i obrazovanje djelatnika. Investicije u posljednjih pet godina iznose više od 60 milijuna kuna. Od toga su sredstva banke 25%, a ostalih je 75% sredstva iz EU fondova i vlastitih sredstava.

Najveće su investicije bile u tehnologiju za proizvodnju i preradu furnira, lamele, stolariju te u proširenje gospodarskog dvorišta i kompletne infrastrukture.

Investiranjem u vlastitu finalnu proizvodnju učvrstili su svoju poziciju na europskom i domaćem tržištu, a proporcionalno investiciji dodijeljene su dovoljne količine trupaca od glavnog dobavljača Hrvatskih šuma.

Pristupanjem Hrvatske EU, otvorile su se još veće mogućnosti poslovne suradnje i razmjene dobara, ali i veće konkurencije gdje se traži vrhunska kvaliteta finalnih proizvoda.

Planira se ulaganje u nove tehnologije, a proporcionalno tome i zapošljavanje visokoobrazovanih djelatnika.