Strojarska cesta 20
10000 Zagreb
Tel.: 01 / 5578 447
E-mail: info@microblink.com
www.microblink.com

 

Microblink je visokotehnološka tvrtka koja se bavi istraživanjem i razvojem u području računalnog vida i umjetne inteligencije. Njihova tehnologija zamjenjuje ručni unos podataka na mobilnim uređajima, odnosno omogućuje automatski unos podataka koristeći kameru mobilnih uređaja.

Microblink ulaže znatna sredstva u istraživanje najnovijih trendova u području umjetne inteligencije, konkretnije dubokog strojnog učenja. Razvija tehnologiju koja u sekundi uzima sliku dokumenta i tekst pročitan sa slike pretvara u računalni zapis. Glavne su odlike njihove tehnologije izrazito brzo skeniranje, vrhunsko korisničko iskustvo, velika preciznost te pouzdanost u zaštiti podataka. Upravo se zbog toga ističe kao tehnološki predvodnik u navedenom području.

Microblinkovi softverski proizvodi primjenjuju se u raznim mobilnim ili web-aplikacijama. U Hrvatskoj su najpoznatiji po slikaj i plati, funkcionalnosti za skeniranje uplatnica za plaćanje računa. Gotovo sve aplikacije mobilnog bankarstva u Hrvatskoj koriste njihov proizvod PhotoPay za skeniranje uplatnica. U svijetu je najpopularniji njihov proizvod BlinkID, koji služi za brzo skeniranje osobnih dokumenata (osobnih iskaznica, vozačkih dozvola, putovnica itd.). Najnoviji je proizvod BlinkCard najbrži, najjednostavniji i najsigurniji softver za skeniranje kreditnih i bankovnih kartica mobilnom kamerom. BlinkCard već ima primjenu u raznim industrijama, a u Hrvatskoj ga možete pronaći u aplikaciji Keks Pay.

Svim je proizvodima zajedničko poboljšanje korisničkog iskustva u aplikacijama te znatne uštede vremena i novaca u poslovnim procesima, zbog čega ih koristi više od 500 kompanija diljem svijeta.

Konstantno su usmjereni tehnološkim inovacijama, s velikim planovima za skaliranje svoje platforme za strojno učenje i kreiranje novih proizvoda.

Izvor: HGK