Microblink d.o.o.


Strojarska cesta 20
10000 Zagreb
Tel.: 01 5578 447
E-mail: info@microblink.com
www.microblink.com

 

Microblink d.o.o. je tvrtka za istraživanje i razvoj tehnologije računalnog vida i inteligentne ekstrakcije podataka u sklopu mobilnih aplikacija. Koristeći napredne neuronske mreže i tehnike strojnog učenja, rade na razvoju točnog i brzog prepoznavanja teksta mobilnom kamerom. Među mnogobrojnim hrvatskim i međunarodnim klijentima u više od 60 zemalja diljem svijeta nalaze se financijske institucije, telekomi, autoproizvođači, sistem integratori i startupovi. Njihov je cilj učiniti mobilne uređaje pametnijima i jednostavnijima za korištenje u različitim procesima s pomoću mobilne tehnologije računalnog vida.

Od prepoznavanja računa u stvarnom vremenu i podataka za plaćanje do skeniranja barkoda, osobnih dokumenata te čitanja matematičkih izraza, Microblink tehnologija štedi vrijeme i unapređuje poslovne procese. Njihovi proizvodi dolaze u obliku mobilnih SDK-ova (software development kit – komponente mobilnih aplikacija), a oni su sljedeći:

  • PhotoPay – tehnologija za prepoznavanje i čitanje podataka za plaćanje s uplatnica
  • BlinkID – softver za skeniranje osobnih dokumenata (osobne iskaznice, putovnice, vozačke dozvole itd.)
  • BlinkInput – softver za čitanje raznih podataka na različitim oblicima dokumenata (osobni podaci, brojevi računa, podaci o plaćanju, registracijske oznake)
  • BlinkReceipt – softver za ekstrakciju podataka u stvarnom vremenu s maloprodajnih računa
  • PDF417 – softver za skeniranje 1D i 2D barkodova s različitih dokumenata i proizvoda