Obala Vladimira Nazora 6
52210 Rovinj
Tel.: 052 / 800-250
E-mail: info@maistra.hr
www.maistra.hr

Maistra je vodeća turistička kompanija u luksuznom turizmu Hrvatskoj. Predvodi turistički dio posla Adris grupe.

Maistra je u protekloj poslovnoj godini zabilježila rast svih pokazatelja poslovanja, ostvarila 1,25 milijardi kuna prihoda i 3,67 milijuna noćenja, što predstavlja više od četiri posto ukupno ostvarenih noćenja u Hrvatskoj i gotovo četrnaest posto od ukupno ostvarenih noćenja u Istri.

Rezultat je to dugogodišnjega investicijskog ciklusa vrijednog četiri milijarde kuna, kojim su Maistrini hoteli svrstani u sam vrh hrvatske premium ponude. Među najvažnija dosadašnja ulaganja ubrajaju se hoteli s pet zvjezdica Monte Mulini i Lone, obnova šetališta, plaže Mulini Beach i uvale Lone kao i obnova najstarijega rovinjskog hotela Adriatic te obiteljski hotel Amarin, otvoren 2016. godine. Tomu treba pridodati kupnju i obnovu hotela Hilton Imperial u Dubrovniku. Otvorenjem Grand Park Hotela Rovinj u travnju 2019. dovršeno je uređenje zone Monte Mulini, jedne od najluksuznijih turističkih zona na Jadranu u čije je uređenje Adris uložio ukupno 1,5 milijardi kuna.

Početak 2018. obilježila je kupoprodaja udjela i strateško partnerstvo Adris grupe i HUP-a Zagreb. Tom su transakcijom stvorene pretpostavke da Maistra postane najveća nacionalna turistička tvrtka pozicionirana u trima rastućim i međunarodno prepoznatljivim odredištima – Rovinju, Dubrovniku i Zagrebu.

Trenutno je u pripremi strateški plan turističkog dijela Grupe, za razdoblje do 2024. godine, vrijedan gotovo četiri milijarde kuna. Plan uključuje izgradnju novih i repozicioniranje postojećih proizvoda u svim turističkim odredištima u kojima posluje Adris. Uskoro se očekuje i formalni završetak postupka povezanog s hotelom Marjan u Splitu, što će Adrisu omogućiti ulazak u ovo rastuće turističko odredište.  

Izvor: HGK