Jurišićeva 4
10000 Zagreb
Tel.: 01 / 4890 365
E-mail: hpb@hpb.hr
hpb.hr

 

Hrvatska poštanska banka danas je moderna financijska institucija koja postiže iznimne uspjehe u uvjetima snažne konkurencije financijskih institucija i novih tehnoloških izazivača. Dobra 2018. godina sa 150 milijuna kuna neto dobiti i devet mjeseci 2019. kada je ostvareno 170 milijuna kuna neto dobiti temelje se na tržišnom iskoraku i izvrsnim rezultatima u svim poslovnim segmentima.

Izvrsnost za klijente, odgovornost prema dioničarima, predanost razvoju zaposlenika te potpora zajednici poluge su tržišnog rasta i najboljih rezultata Banke od osnivanja, 1991. godine. HPB je najveća banka u hrvatskom vlasništvu, posluje s više od 600 tisuća klijenata, a prema veličini aktive zauzima šesto mjesto na listi banaka s 5,5% tržišnog udjela. S 12 regionalnih centara i 58 poslovnica, HPB pokriva cijelu Hrvatsku, pripajanjem Jadranske banke 2019. osnažila je poziciju u srednjoj Dalmaciji, a zahvaljujući višegodišnjoj suradnji s Hrvatskom poštom pruža bankarske usluge u najudaljenijim mjestima.

Neovisna istraživanja svake godine potvrđuju da je HPB među bankama s najvećim povjerenjem klijenata što joj daje poticaj i odgovornost da bude još bolja. U 2019. HPB je ponudila najpovoljnije subvencionirane stambene kredite i osvojila 15% tog tržišta, a u protekle četiri godine digitalnim inovacijama pokazala kreativnost za brze i jednostavne usluge.

HPB se uspješno pozicionirala kao banka malih i srednjih poduzetnika za koje otvara poduzetničke centre te poboljšava servis radi potpore bržem gospodarskom razvoju Hrvatske.

Banka se dokazala kao poželjan i odgovoran poslodavac za što je primila priznanje Poslodavac partner. S naglaskom na povećanje financijske pismenosti i potporu mladima, HPB pridonosi dobrobiti zajednice.

Izvor: HGK