Ružina ulica 7
31000 Osijek
E-mail: robo@gideonbros.ai
www.gideonbros.ai

 

Gideon Brothers je tvrtka za robotiku i umjetnu inteligenciju (AI) koja razvija autonomne mobilne robote za industriju i logistiku, a među njihovim su klijentima neke od vodećih hrvatskih i globalnih grupacija. Njihov je prvi komercijalni proizvod robot za prijevoz tereta na paletama nosivosti 800 kg.

Tehnologija ove zagrebačko-osječke tvrtke donosi revoluciju na globalnoj razini. Naime, jedna su od samo tri tvrtke u svijetu koje razvijaju tehnologiju autonomije za zatvorena industrijska i logistička okružja koja se temelji na vizualnoj percepciji odnosno stereoskopskim kamerama i dubinskom učenju.

Dosad su investitori iz Hrvatske i inozemstva u tvrtku uložili gotovo pet milijuna eura. Intenzivno zapošljava i trenutačno ima oko 70 stalno zaposlenih, uključujući i 10-ak doktora znanosti. Osim inovativne tehnologije, upravo je izvrsnost njihova tima snaga koju njihovi ulagači i klijenti najčešće ističu. Naime, u svom su sektoru jedan od najjačih timova u svijetu.

Strojeve Gideon Brothersa moguće je implementirati u gotovo svakom standardnom objektu bez modifikacija i uz minimalne troškove implementacije i održavanja. Roboti su potpuno autonomni (samostalno obavljaju zadatke koje im zadaju radnici) i kolaborativni (dizajnirani za siguran rad u prostoru koji dijele s ljudima). Ovi strojevi predstavljaju alat koji olakšava rad zaposlenih u skladištima te učinkovitije poslovanje tvrtki, pomažući im time ubrzati rast u skladu s trendovima Industrije 4.0.

Tvrtka je dosad osvojila niz nagrada, uključujući i prestižni AI Rising Stars londonskog Founders Foruma te Best World Mobility and Logistics Startup na natjecanju Start.up! Njemačka.

Izvor: HGK